Cartea de benzi desenate „Heartstopper” a lui Alice Oseman, care stă la baza serialului de succes de pe Netflix, a fost interzisă la o bibliotecă din oraşul Columbia, din statul Mississippi, în sud-estul SUA, pentru adolescenţi, relatează presa locală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Decizia a fost luată săptămâna trecută de Consiliul de administraţie al bibliotecii, în urma unor plângeri din partea utilizatorilor bibliotecii. Cărţile au fost scoase din secţiunea pentru copii şi plasate în secţiunea pentru adulţi.

La o şedinţă a comitetului bibliotecii, părinţii au acuzat Heartstopper că este „pornografică” şi că este folosită „pentru a recruta copiii voştri, copiii [noştri] şi nepoţii pentru a deveni homosexuali”.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Heather McMurry, o mamă aflată în spatele retragerii benzii desenate, a declarat că a fost şocată când a descoperit cartea împreună cu copiii ei: „M-am uitat pe coperta din spate şi am văzut că există situaţii sexuale”, a declarat ea pentru un post de televiziune local.

„Nu cred că este adecvat pentru copiii noştri”, a insistat ea, luând ca exemplu o pagină din BD care arată doi adolescenţi schimbând un sărut.

Foarte populară printre adolescenţi, „Heartstopper” spune povestea a doi băieţi care se îndrăgostesc unul de celălalt. Lăudată pentru tandreţea şi delicateţea sa, banda desenată nu prezintă niciun conţinut sexual explicit.

Lansat în aprilie 2022, primul sezon din „Heartstopper” a urcat rapid în Top 10 cel mai vizionat conţinut de pe platforma Netflix, la fel ca şi cel de-al doilea în urmă cu câteva săptămâni. Un sezon 3 a fost deja comandat.

Interdicţiile privind literatura LGBT s-au înmulţit în ultimii ani în Statele Unite. Cartea de benzi desenate „Genre queer”, în care Maia Kobabe povesteşte despre ieşirea sa din lumea non-binară şi asexuată, este cea mai interzisă carte din bibliotecile şcolare din SUA.

În 2022, o şcoală americană din Tennessee a interzis, de asemenea, banda desenată „Maus” a lui Art Spiegelman, considerând că acest roman grafic despre Holocaust, care a câştigat un premiu Pulitzer în 1992, este „vulgar şi nepotrivit”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.