Cea de-a şasea ediţie a Bucharest Photofest va avea loc în luna octombrie şi propune mai mult de 35 de evenimente, în zece spaţii, la care vor participa peste 50 de artişti.
Un festival-platformă, aşa cum este promovat, Bucharest Photofest îşi asumă misiunea de a intermedia accesul publicului la unele dintre cele mai importante şi relevante repere din fotografia autohtonă şi internaţională.
Bucharest Photofest 2021 se desfăşoară în perioada 1 - 10 octombrie şi reuneşte expoziţii, proiecţii de film, prezentări, discuţii şi dezbateri, portfolio reviews, concerte live.
Vor fi prezenţi artişti din ţări ca Franţa, Italia, Spania, Maroc, Algeria, Ungaria, Germania, Cehia, Statele Unite ale Americii şi Republica Moldova.
Evenimentele vor avea loc la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Cinema Muzeul Ţăranului, Victoria Hub, Golden Tulip Bucharest, Uzina Coffee, Goethe-Institut., Cărtureşti Modul, Cărtureşti Carusel, Centrul Ceh şi Deschis Gastrobar, iar deschiderea oficială va avea loc vineri, la ora 19:30, la Cinema Muzeului Ţăranului, cu proiecţia filmului „Bergman: A Year in a Life” (r. Jane Magnusson, Suedia, 2018), care a avut premiera în selecţia oficială din 2018 a Festivalului de Film de la Cannes.
„Rezistenţa este un concept; ne priveşte pe toţi. Este capacitatea noastră, a tuturor, de a ne manifesta conform setului de valori pe care l-am deprins. Este capacitatea de a depăşi provocările sociale, politice, culturale. Este dorinţa de a ne manifesta cultural. Este ceea ce am reuşit să facem după o perioadă de pandemie prin care a trebuit să trecem toţi. Este succesul oamenilor care aspiră să trăiască cu demnitate chiar dacă sunt discriminaţi sau modul în care aleg să nu renunţe la valorile lor universale”, a transmis într-un comunicat Ionuţ Trandafirescu, fondatorul Bucharest Photofest.
Printre expoziţiile de fotografie care pot fi vizitate pe durata evenimentului se numără „Faces of Autism” a tânărului fotograf David Stescu, un proiect prin care şi-a propus, cu ajutorul portretelor unor copii, tineri şi adulţi cu autism, să exploreze multiplele faţete ale autismului; „Among you”, de M'hammed Kilito, ce documentează identitatea unor tineri marocani care îşi cer dreptul de a fi diferiţi şi care celebrează diversitatea; „Václav Havel: întâlnire cu lumea”, care propune o retrospectivă a muncii lui Jiří Jírů, fotograful personal al preşedintelui Václav Havel din 1993 până în 2000; şi „Peru. Resistance”, de Gabriel Şerban, dedicată unei ţări care nu şi-a epuizat istoria, bogăţiile şi poveştile ancestrale - o ţară care rezistă.
La festival vor fi proiectate filme ca „Beyond the Bolex” (r. Alyssa Bolsey, SUA, 2018, premiat la Newport Beach Film Festival 2019; câştigător al titlului de cel mai bun film documentar la Dallas Videofest 2019; în selecţie oficială la Raindance Film Festival 2019), „Cultures of Resistance” (r. Iara Lee, 2010) şi „Side by Side”, dar şi două scurtmetraje recente ale fotografului şi producătorului american Chris Burkard.
Biletele pentru evenimentele din festival sunt puse în vânzare pe platforma Eventbook.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.