Cea de a VI-a ediţie a Bucharest Best Comedy Film, care va avea loc în perioada: 27 septembrie - 6 octombrie, aduce în faţa publicului lungmetraje şi filme de animaţie din diverse ţări, iar publicul va avea ocazia să descopere comedii care abordează teme contemporane, satiră socială, dar şi momente de divertisment clasic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Bucharest Best Comedy Film pune în lumină „Comedia- Sarcasmul suprem al vieţii” ca formă de artă, pentru a celebra contribuţia sa semnificativă în peisajul cinematografic. În cadrul festivalului filmele din competiţie se pot vedea la Cinemaraton şi la Clubul Ţăranului Român. 

Filme în competiţie

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

„Love Again” (2023, SUA) o are ca protagonistă pe Mira, o tânără femeie care încearcă să aline durerea provocată de moartea logodnicului ei trimiţând mesaje pe vechiul său număr de telefon mobil şi stabileşte o legătură cu bărbatul căruia i-a fost atribuit numărul.

„The Final Race” (2023, Suedia) spune povestea unei legende a curselor de stradă, Dennis, care şi-a neglijat căsnicia şi fiica sa Hanna, în vârstă de 16 ani. „Romeo è Giulietta” (2024, Italia) o aduce în faţa publicului pe Vittoria, o tânără actriţă, care este grav umilită în timpul unei audiţii de un regizor foarte cinic.

„2020” (2024, România) un film despre pandemie, în care Max şi Gelu vor spune cum au plecat din Italia, cum au supravieţuit covidului şi cum au căpătat imunitate, mai puţin în faţa mafiei.

„Dolphin Boy” (2022) vine din Turcia şi salvează viaţa unui băieţel, cu care îşi  petrece apoi timpul, până când o caracatiţă malefică le strică momentele vesele pe care le ofereau vietăţilor marine. Aceştia ar putea fi salvaţi de supereroii Maggie şi Sweetie din „Combat Wombat 2” (2024, Australia).

În Irlanda, „Dublin Crust” (2023) se reuneşte pentru un ultim spectacol, în timp ce în „Farador” (2023, Canada) confruntările din  lumea fantastică şi viaţa reală capătă o nouă dimensiune.

„Naale Rajaa Koli Majaa” (2024, India) este povestea unei fetiţe de 11 ani care pleacă să caute un curry de pui, atunci când vânzarea de carne este interzisă şi recentul film lansat în cinematografe „Ca fetele” (2024, România), cu nume mari în distribuţie: Maia Morgenstern, Adriana Trandafir, Aura Călăraşu, Marian Râlea, Alina Eremia, Lora, Emil Rengle, Cătălin Căţoiu, Cezar Ouatu, Mimi, Adi Gheo, Carmen Manea şi Ilie Gâlea, aduce în faţa cinefililor o poveste curată, frumoasă, cu accente comice şi duioasă.

În juriul festivalului sunt: Adrian Păduraru, Andrei Duban, Andrei Zinca şi Alexandru Petrovici care vor fi răspunzători pentru alegerea marelui câştigător din data de 6 octombrie.

În 27 septembrie, este programată proiecţia filmului „Love Again” (2023), urmată de „Râsul în grup” - expoziţie şi videoproiecţie de caricatură comentată semnat de inconfundabilul Costel Pătrăşcan;

În 28 septembrie - proiecţie „Rancing Rain”  şi spectacol „Declaraţie de drag” cu Adrian Păduraru;
29 octombrie - recital Adrian Naidin şi proiecţie „Wonka” (2023);
1 octombrie - spectacol „Sunt un orb” cu Horaţiu Mălăele, urmat de filmul de animaţie „Wish” (2023);
2 octombrie - tribut Queen cu Dan Helciug, urmat de proiecţia filmului „Bohemian Rhapsody” (2018);
3 octombrie - concert Pacifica urmat de comedia romantică „No Hard Feelings” (2023).

Pe canalele Cinemaraton şi Prima Comedy vor fi prezentate scurtmetrajele produse de Bucharest Best Comedy Film în cadrul workshop-urilor de Arta Actorului de Comedie, Workshop Muzică de Film şi Workshop Producţie de Film, potrivit organizatorilor. 

Pe Cinemaraton, pe durata festivalului, vor fi 15 emisiuni dedicate festivalului create şi prezentate de Enea Dabija, directorul festivalului, Andrei Duban, Adrian Păduraru, Ionuţ Ionescu, Alexandru Petrovici, Oana Vardianu, Petre Năstase sau Oana Andra, emisiuni care dezbat aceeaşi temă: „Comedia - Sarcasmul suprem al vieţii”. 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.