Cei 25 de brazi creaţi special de designeri şi artişti, printre care maestrul Gheorghe Zamfir, Adina Buzatu, Obidie Platon, pentru a fi licitaţi de Salvaţi Copiii România pe 9 decembrie spun povestea copiilor pentru care Crăciunul nu vine în fiecare an. Ei sunt copiii vulnerabili ai României, capitol ce clasează România pe primul loc în Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Felicia Simion şi-a intitulat bradul „Bucuria e de fapt călătoria”. Este un brad cu ornamente din fotografii, un infinit de poveşti care pot fi create. „Fiecare element al bradului este doar o oportunitate pentru ca noi să ne creionăm momentele şi experienţele trăite la maxim alături de cei pe care-i iubim.

Lucrurile mici sunt cele care au cea mai mare valoare şi deşi sunt cele mai scumpe, ele nu pot fi cumpărate, dar vestea bună e că pot fi create. Provocarea bradului ”Bucuria e de fapt călătoria” este ca tu să ai curajul şi dorinţa de a îţi scrie propria poveste, trăind o frumoasă călătorie de 25 de zile. Iubirea e singurul bagaj de care ai nevoie în această călătorie”, spune creatorul.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Bradul Trends este rodul colaborării dintre designerul Adina Buzatu şi maestrul Gheorghe Zamfir. Designerul a ales să folosească în lucrarea sa cravata, ca simbol al eleganţei masculine eterne şi picturile artistului Gheorghe Zamfir imprimate pe astfel de piese.

"Ne dorim ca bradul nostru să fie cumpărat de un iubitor de artă şi de copii. Acesta va primi cadou de la noi, pe lângă bradul achiziţionat, şi un tablou al celebrului artist, care îi va rămâne ca amintire pentru totdeauna, având în vedere faptul că această latură creativă a maaestrului Zamfir este foarte valoroasă şi nu foarte cunoscută publicului, încă", a spus Adina Buzatu.

”Măsuţă modernistă cu lampă, pom şi vază” este lucrarea pe care o propune artistul Teodor Graur. ”Brăduţul” cât de poate de inedit este făcut din materiale reciclate (lemn, metal, sticlă, material plastic şi ceramică), unele vechi de mai bine 60 de ani.

”O sărbătoare în primul rând de ordin spiritual a fost confiscată de comerţ, pe de altă parte ne arată cum generozitatea se măsoară în obiecte”, explică artistul Obie Platon lucrarea sa, "Wizard". 

Seara de Gală a Festivalului Brazilor de Crăciun va avea loc în data de 9 decembrie, la Muzeul Naţional de Artă al României.

Prin cele 20 de ediţii de până acum, Festivalul Brazilor de Crăciun a strâns fonduri totale de 6.517.800 euro, iar 112.285 de copii proveniţi din medii sociale precare au fost reintegraţi socio-educaţional, corectându-se, astfel, disparităţile sociale care i-ar fi condamnat să nu poată rupe cercul vicios al sărăciei.

Artiştii care au creat brazi unici, pentru această ediţie, sunt: Smaranda Almăşan, Ana Bănică, Nicu Bocancea & Florăria Iris, Adina Buzatu & Maestrul Gheorghe Zamfir, Daniel Codrescu & Atelierul de mozaic, Irina Dragomir, Anca Fetcu Lupu & Beelive Design, Gheorghe Fikl, Omid Ghannadi & Inside Academy, Simona & Gabriel Gherasim, Teodor Graur, Laura Hîncu, Hamid Nicola Katrib, Doina Levintza, Carmen Marin, Ana Mohonea & Maria Mohonea - Architectural Christmas, Dhaniel Nora, cu sprijinul Sephora, Adela Pârvu, cu sprijinul PPG România, Obie Platon, Felicia Simion, cu sprijinul Mara Mura, Smiley & HaHaHa Production, Ada Tache & Karim Rashid, cu sprijinul Dent Estet, Iulia Totoianu, cu sprijinul Libris.ro, elevii Şcolii Gimnaziale Step by Step & Dhaniel Nora, Untold. Acestora li se alătură Salvaţi Copiii, cu sprijinul Ştefaniei Mircea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.