Biserica de lemn din Breb, Maramureş, lăcaş de cult construit în 1642, cu cel mai vechi turn de biserică din România şi cu cea mai veche pictură pe pânză din ţară, a fost restaurată cu ajutorul Prinţului Charles de Wales, a unei companii româneşti şi a zeci de voluntari.
Prinţul Charles a achiziţionat în localitatea Breb două case din lemn. După ce a aflat povestea bisericii de lemn de la Breb, a început să se implice pentru readuce la viaţă monumentul din patrimoniul României.
Acţiunea de restaurare pentru Biserica de lemn de la Breb a fost posibilă la iniţiativa “Ambulanţa pentru monumente”, care face parte din acţiunile Asociaţiei Monumentum, organizaţie care intervine pentru a salva clădiri istorice aflate în stare gravă de degradare.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Materialele au fost sponsorizate de Deposib şi Coroana Britanică.
Acţiunea s-a finalizat în data de 23 aprilie, astfel că locuitorii satului Breb au putut participa la prima slujbă religioasă.
"Compania Deposib Expert a răspuns afirmativ cu mare bucurie la invitaţia Asociaţiei Monumentum şi a Alteţei Sale Regale Prinţul Charles pentru a reabilita Biserica de lemn de la Breb, o mândrie naţională, care din nefericire a fost lăsată într-o stare critică de degradare. Compania noastră distribuie soluţii profesionale pentru tratarea lemnului Bochemit, iar cu ajutorul acestora am reuşit să restaurăm zeci de monumente istorice de o valoare inestimatibilă pentru ţara noastră, printre care şi Biserica de lemn de la Breb, care datează din secolul al XVI-lea", declară Ilie Moga, manager al Deposib Expert, distribuitor oficial al Bochemit în România.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.