O barcă de salvare finanţată de Banksy a fost confiscată de autorităţile italiene după ce a fost implicată într-un efort de salvare a 37 de persoane din Marea Mediterană centrală, au declarat artistul stradal britanic şi echipajul navei pe reţelele de socializare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunea are loc la doar câteva zile după ce o barcă gonflabilă care transporta refugiaţi fictivi a fost lansată în mulţime în timpul unui concert al trupei rock britanice Idles la festivalul Glastonbury, o cascadorie pusă la cale de artistul anonim şi criticată de ministrul britanic de Interne, James Cleverly, drept "josnică".

Pe contul său Instagram, Banksy a declarat miercuri că nava de salvare a migranţilor pe care o finanţează, MV Louise Michel, a "salvat luni seara 17 copii neînsoţiţi din Mediterana centrală".

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

El a adăugat: "Ca pedeapsă, autorităţile italiene au reţinut-o - ceea ce mi se pare josnic şi inacceptabil".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy)

Ministerul de Interne al Italiei a fost contactat pentru comentarii.

MV Louise Michel este o fostă navă a marinei franceze de culoare roz aprins, care a fost cumpărată din veniturile obţinute din vânzarea operelor de artă Banksy şi este operată de un grup de activişti. Nava poartă numele unei anarhiste feministe franceze şi are o operă de artă Banksy care înfăţişează o fată în vestă de salvare ţinând în mână o baliză de siguranţă în formă de inimă.

Pe contul de social media al MV Louise Michel s-a anunţat că nava a fost reţinută de autorităţile italiene în portul Lampedusa timp de 20 de zile, după o zi pe mare şi salvarea a 37 de persoane.

"Echipajului nostru i s-a ordonat să debarce toţi supravieţuitorii la Pozzallo, Sicilia", se arată în comunicat. "Deoarece vremea pe traseu a fost prognozată a fi prea rea pentru o călătorie sigură, echipajul nostru a decis să caute adăpost în apropiere de Lampedusa unde, în timpul nopţii, am obţinut apoi permisiunea de a debarca toţi supravieţuitorii".

Echipajul MV Louise Michel a adăugat: "Ieri am fost informaţi că nava este acum reţinută pentru că nu a respectat ordinul de debarcare în Sicilia". Ei descriu reţinerea navei drept un "joc politic" şi au solicitat eliberarea navei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.