Prima expoziţie în România a artistei basarabene Irina Greciuhina, centrată pe studiul arhetipurilor feminine, va fi deschisă pe 10 septembrie la Arbor.art.room din Bucureşti.
Irina Greciuhina, născută în 1982 şi stabilită în Chişinău, este preocupată de femeie ca „fenomen unic, divin şi natural în egală măsură“. A expus, printre altele, la Veneţia, dar primul ei show solo în România va avea loc în lunile septembrie şi octombrie, în spaţiul expoziţional Arbor.art.room din Bucureşti.
Vernisajul expoziţiei de pictură, intitulată „Woman Unchained“, va avea loc joi, 10 septembrie, la ora 19.00, iar expoziţia va rămâne deschisă până pe 11 octombrie, putând fi vizitată în fiecare zi.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Printre lucrările aduse la Bucureşti se află şi „Introduction to the culture“ sau „Unity in Diversity“ (2020), lucrare de mari dimensiuni, replică postmodernă la fresca „Cina cea de taină“ a lui Leonardo da Vinci, în care Iisus şi cei 12 apostoli sunt reprezentaţi conform poziţionării din capodopera geniului renascentist, dar ca femei. Curatorul expoziţiei este Doinel Tronaru.
Irina Greciuhina a studiat pictura la Academia de Arte din Chişinău, apoi şi-a continuat studiile la Universitatea Tehnică a Republicii Moldova, obţinând diploma în Arhitectură şi planificare urbană. Din 2007, este şef al unui birou de arhitectură şi design din Chişinău, lucrând la proiecte naţionale şi internaţionale şi câştigând numeroase premii de design şi arhitectură.
De-a lungul carierei, a experimentat diferite stiluri şi tehnici artistice, iar din 2019 şi-a expus lucrările de artă şi a participat la proiecte internaţionale. Într-o perioadă scurtă de timp, artista a reuşit să participe la Bienala Internaţională de Pictură de la Chişinău, să îşi prezinte lucrările în Italia, Spania şi Franţa şi să aibă primele sale expoziţii solo. Este influenţată de o gamă largă de stiluri, de la grafica japoneză la Tamara de Lempicka şi grupul moscovit AES+F.
Irina Greciuhina este reprezentată de galerii de artă din Los Angeles (SUA), Stavanger (Norvegia) şi Moscova (Rusia). Lucrările sale pot fi găsite în colecţii private sau ale unor corporaţii din Europa şi Asia.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.