Academia Română, CNCD, Ministerul public şi Primăria Cluj-Napoca sunt promotorii intoleranţei premiaţi de ActiveWatch la gala care a avut loc miercuri seară la Teatrul Odeon.
Organizaţia ActiveWatch a acordat, în cadrul galei Hate Awards 2018, premii celor care au promovat intoleranţa în 2017 şi promotorilor discursului public responsabil.
A fost acordat premiul „Academia Română a Românilor din România” Academiei Române, care şi-a ascuţit ceasloavele şi a chemat poporul să otrăvească minţile şi să pârjolească ogoarele în faţa invaziei drepturilor omului şi diversităţii imperialist-globaliste, au anunţat organizatorii.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Premiul a revenit instituţiei după ce, în februarie 2017, la iniţiativa academicienilor Victor Voicu, Ion-Aurel Pop (rector al Universităţii Babeş-Bolyai de la Cluj şi preşedinte al Academiei Române) şi Gheorghe Păun, a iniţiat un apel menit să îndemne la apărarea „identităţii, suveranităţii şi unităţii naţionale”.
Premiul „Combatanţi cu cheiţă” a revenit Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care a întors armele la începutul anului 2018 şi s-a împuşcat singur în picior, doar pentru a-şi arăta devotamentul faţă de păpuşarii de la putere.
Anul trecut procurorii din Ministerul public (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie) „au avut în lucru 149 sesizări pentru fapte de incitare la ură sau discriminare şi negarea Holocaustului. Le-au citit şi li s-au părut atât de groaznice încât s-au ruşinat şi nu au îndrăznit să le mai arate şi judecătorilor, drept care nu a răzbit într-un tribunal decât un singur dosar rătăcit”. Astfel, a fost acordat premiul „Ministerul Pudic” Ministerului public, care s-a obişnuit cu haterii din presă şi din politică, încât a ajuns să se uite galeş la promotorii urii, lăsându-i să bântuie liber prin societate.
Premiul „Primar micuţ, cu tricolorul mare!” a revenit primăriei Cluj-Napoca, pentru că nu mai vopseşte băncuţe tricolore, dar angajează recidivişti în xenofobie şi populism-naţionalism pentru emanciparea poporului daco-clujean.
Cât priveşte promotorii discursului public responsabil, la această categorie au fost recompensaţi: Irina Novac (conferinţa Women’s Talk), cu premiul „Diversitate fără diversiuni”, pentru că nu s-a lăsat intimidată de presiunile adulţilor din diferite instituţii publice, mari la stat, dar mici la minte şi la suflet; Primăria Municipiului Cluj-Napoca, pentru că a înţeles, după ani de şicane juridice şi administrative, că plăcuţele bilingve de la intrarea şi ieşirea din oraş au o singură destinaţie: Europa; organizatorilor festivalului Romanii Poesia, pentru energia şi eforturile creative depuse pentru a promova cultura romă; activiştii LGBT din Cluj & friends, organizatorii primului eveniment de stradă dedicat comunităţii LGBT, pentru că i-au invitat pe clujeni să #spunadrept dacă un oraş fără diversitate mai poate fi numit cosmopolit; organizatorilor festivalului Caleido, pentru că pun în scenă probleme sociale, fără să dramatizeze, dar şi pentru că au dus arta generozităţii în cele mai sărace comunităţi din Bucureşti.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.