Abonamentele pentru Festivalul ”George Enescu” 2017 vor fi puse în vânzare luni, începând cu ora 10.00, în reţeaua Eventim, online şi în magazinele din întreaga ţară, informează organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cea de-a 23-a ediţie a Festivalului ”George Enescu” va avea loc în perioada 2 - 24 septembrie 2017, iar între invitaţi se numără tenorul Jonas Kaufmann şi pianistul Lang Lang.

Luni, vor fi puse în vânzare 250 de abonamente pentru Ateneul Român şi 1.000 de abonamente pentru Sala Palatului, dintre care 300 sunt dedicate pensionarilor. Preţurile abonamentelor pornesc de la 900 de lei (pensionari, elevi, studenţi) şi ajung la 2.800 de lei, pentru 23 de concerte din seria ”Mari Orchestre ale Lumii”. Pentru ”Concerte şi recitaluri camerale” - 22 de evenimente la Ateneu şi 7 concerte la Sala Auditorium - preţurile sunt de 2.100 şi 2.700 de lei. Pentru toate concertele din seria ”By Midnight”, de la Ateneul Român - 13 evenimente - preţurile sunt de 1.200 şi 1.600 de lei, iar pentru toate cele 10 concertele din seria ”Muzica Secolului 21” (Sala Radio), de 200 şi 300 de lei.

Biletele individuale vor fi puse în vânzare pe 16 februarie 2017.

Peste 80 de evenimente şi mai mult de 3.000 de artişti vor face parte din evenimentul care se va desfăşura la Bucureşti şi în alte şapte oraşe din România - Iaşi, Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău, Ploieşti şi Sibiu.

În Capitală vor avea loc 75 de concerte, iar în cele şapte oraşe, alte 12.

Un număr de 37 de lucrări compuse de George Enescu vor fi prezentate pe scena ediţiei 2017, iar două dintre acestea vor fi interpretate în premieră.

În plus, 74 de artişti sunt invitaţi în premieră la festival, unde vor participa 12 orchestre străine şi 7 româneşti şi vor fi prezentate publicului 54 de lucrări muzicale noi. De asemenea, patru opere în concert fac parte din programul festivalului.

Anul viitor va fi organizat Forumul Internaţional al Compozitorilor, coordonat de Dan Dediu, la care vor participa 31 dintre cei mai influenţi compozitori contemporani. Publicul va putea participa, timp de zece zile, la Sala Radio, la seria ”Muzica Secolului 21” - creaţii contemporane în interpetări inedite.

Între compozitorii care, timp de şase zile, vor participa la dezbateri pe teme de actualitate muzicală, se numără Magnus Lindberg (Finlanda), James MacMillan (Marea Britanie), Adrian Pop (România) şi Thierry Huillet (Franţa), iar Rodion Shchedrin - ”patriarhul muzicii ruse”, cum l-a numit Dan Dediu, va susţine un talk-show cu public.

O expoziţie interactivă despre matematică şi muzică - ”Imaginary” - va fi deschisă pe toată perioada festivalului. Expoziţia cuprinde sculpturi 3D, instalaţii care vor ilustra felul în care matematica poate crea unele dintre cele mai frumoase forme de artă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.