Proiectul de reabilitare a clădirii care găzduieşte Teatrul Naţional „Lucian Blaga“ şi Opera Naţională Română din Cluj-Napoca a fost semnat vineri, a anunţat ministrul Culturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Azi a fost semnat contractul de proiectare pentru lucrările de reabilitare a clădirii care găzduieşte Teatrul Naţional „Lucian Blaga“ şi Opera Naţională Română, instituţii emblematice ale scenei culturale clujene", a spus Raluca Turcan.

Clădirea de patrimoniu, unul dintre cele mai valoroase monumente arhitecturale ale Clujului, a fost construită în 1906 de celebra firmă vieneză „Fellner & Helmer“, care a ridicat zeci de teatre în întreaga Europă.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

La mai bine de un secol de la inaugurare, imobilul are nevoie de o reabilitare substanţială, pentru a fi pus în valoare într-un mod demn de renumele Teatrului şi al Operei clujene.

Lucrările vizează consolidarea, restaurarea sau refacerea/înlocuirea, după caz, a finisajelor interioare şi exterioare, a utilajelor, a echipamentelor şi a dotărilor existente.

Contractul pentru proiectare este finanţat prin Acordul cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), destinat reabilitării patrimoniului construit şi modernizării unor clădiri culturale din România.

Investiţia este realizată de Ministerul Culturii prin structura sa specializată – Unitatea de Management a Proiectului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.