Concerte, spectacole aniversare, expoziţii, proiecte educaţionale dedicate personalităţilor Marii Uniri sau întâlniri tematice reprezintă oferta culturală a instituţiilor din subordinea Ministerului Culturii pentru a sărbători împreună Ziua Naţională a României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Astfel, atât românii din ţară, cât şi cei de peste hotare sunt invitaţi la evenimentele special organizate, unele dintre acestea derulându-se online.

Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti lansează la data de 1 decembrie, ora 18.00, seria de transmisii online, Podcasturile Teatrului Naţional. Prima ediţie o va avea ca invitată pe actriţa Maia Morgenstern, iar interviul va fi difuzat în variantă video, pe TNB-TV - canalul de youtube al TNB.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” (Craiova) prezintă spectacolul „100 pentru România” - Teatru documentar Reenactment, al evenimentelor istorice care au pecetluit Marea Unire de la 1918, urmând a fi difuzat pe TVR Craiova, joi, 1 decembrie. Teatrul craiovean va mai prezenta cu ocazia Zilei  Naţionale şi spectacolul „Treptele Unirii” (concept şi interpretare Emil Boroghină) în Sala ID Sîrbu.

Opera Naţională Bucureşti aduce pe scena din Capitală „Povestea Iei”, un eveniment multimedia complex, creat pentru aniversarea a 160 de ani de diplomaţie românească şi pentru a marca Ziua Naţională a României.

Concerte dedicate acestei zile au pregătit şi Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”, care prezintă pe scena Oslo Met Hall un program al Ansamblului Violoncellissimo, Centrul de Cultură Arcuş (Covasna), Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa, care aşteaptă publicul la spectacolul „Romanţa, regina inimilor”, dar şi Opera Naţională Română din Iaşi, care a programat un recital excepţional, susţinut de artiştii ieşeni în Sala „Unirii” (Cinema Victoria).

La Muzeul Naţional Peleş va fi pus în scenă spectacolul „Alegerea”, un text scris de Majestăţile Lor Regele Mihai I şi Regina Ana, în regia lui Alexandru Boureanu.

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei invită publicul să-i viziteze expoziţiile, cu intrare liberă, în cadrul noului program de iarnă (10:00 - 17:00). Totodată, a pregătit o nouă expoziţie, în parteneriat cu USAMV, legată şi de evenimentele Unirii din 1918 - „Mihai Şerban - Rector şi făuritor al Marii Uniri”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.