La 23 de ani de activitate, OSCAR Downstream, cea mai mare companie independentă de distribuţie a carburantului din România, lansează platforma „România Tot Înainte”, un proiect naţional de cursă lungă, menit să pună în mişcare şi să sprijine proiecte esenţiale din domeniile educaţiei, sănătăţii şi mediului, iniţiative ce contribuie la dezvoltarea durabilă a României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Platforma urmează parcursul natural al strategiei de business OSCAR Downstream de a investi în sustenabilitate, pe fondul accelerării tranziţiei verzi şi cu focus în viitorul energetic al României.

Prin România Tot Înainte, continuăm să facem ce ştim noi mai bine: să-i alimentăm pe cei care mişcă lucrurile în direcţia cea bună.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Programul se va desfăşura pe termen lung, #RomaniaTotInainte fiind platforma pe baza căreia organizaţiile non-guvernamentale, precum şi partenerii de business ai OSCAR Downstream, sunt invitaţi la dialog şi proiecte comune ce ajută România să se dezvolte în zonele unde este nevoie de investiţii în educaţie, sănătate şi mediu. 

 „Ne bucurăm să lansăm România Tot Înainte, o iniţiativă ce reflectă valorile şi angajamentul nostru faţă de dezvoltarea sustenabilă. Prin acest program, ne propunem să sprijinim organizaţiile non-profit care muncesc zi de zi pentru a construi o ţară mai bună.”, spune Nicolae Bănică, CEO OSCAR Downstream

 „România Tot Înainte s-a născut din recunoştinţa pentru comunităţile în inima cărora am crescut ca afacere. De peste 23 de ani, OSCAR Downstream este pilon al industriei de petrol şi gaze, susţinând afacerile din agricultură, transport, construcţii şi industrie. România Tot Înainte este mai mult decât o iniţiativă, este o platformă care amplifică munca celor care fac bine în ţara aceasta. Alimentând eforturile acestora, ne propunem să aducem un impact pozitiv în comunităţi, să educăm noile generaţii cu privire la sustenabilitate şi să asigurăm accesul la servicii medicale esenţiale, acolo unde este mai mare nevoie”, adaugă Luiza Dumitru, Communication & Marketing Director OSCAR Downstream. 

Decizia companiei presupune o investiţie puternică pentru proiecte ce pun pe primul loc educaţia, sănătatea şi investiţiile în mediu.

Astfel, startul platformei #RomaniaTotInainte este marcat de trei parteneriate cu impact pozitiv în societate, parteneriate strategice alături de organizaţii non-guvernamentale, cu un portofoliu dedicat dezvoltării durabile: World Vision România, SanoVan şi PlaYouth. Aflată în top 10 plătitori de taxe din România, OSCAR Downstream îşi extinde misiunea de a susţine economia naţională, prin construcţia unui viitor mai bun pentru comunităţile în mijlocul cărora îşi desfăşoară activitatea.

Împreună cu oamenii de bine care construiesc zi de zi o ţară mai sustenabilă şi mai corectă pentru toate comunităţile, ne-am asumat o nouă promisiune: să ducem România Tot Înainte!

World Vision România duce #RomaniaTotInainte

Alături de World Vision România, OSCAR Downstream sprijină proiectul „Vreau la Facultate”, lansat în 2023 cu Universitatea Babeş-Bolyai, prin care oferă sprijin pentru educaţia tinerilor străluciţi din mediul rural, oferind oportunităţi şi resurse pentru 30 de tineri din comunităţi vulnerabile pentru accesul la educaţia superioară, finalizarea studiilor universitare şi avansarea către cariere promiţătoare. 

În acelaşi timp, un alt proiect World Vision România adresează schimbarea percepţiei despre agricultură în rândul tinerilor, promovând-o ca pe o carieră pentru viitor. „Mândru să fiu fermier” este un proiect susţinut de platforma #RomaniaTotInainte şi propune educaţie antreprenorială şi practică în liceele agricole, agricultura fiind un sector vital al economiei locale în care OSCAR Downstream se implică de peste 23 de ani. 

SanoVan duce #RomaniaTotInainte

Sanovan este serviciul medical mobil care face îngrijirea mai accesibilă pentru cei aflaţi în nevoie. Proiectul „Caravana Sănătăţii SanoVan” schimbă perspectiva românilor asupra sănătăţii lor şi facilitează accesul la îngrijire medicală acolo unde timpul şi locul pot reprezenta obstacole în căutarea unui control medical regulat. 

Prin platforma #RomaniaTotInainte, SanoVan asigură accesul la servicii medicale esenţiale în comunităţile izolate din centrul şi vestul ţării, facilitând diagnosticarea şi prevenţia pentru copiii care practică sport de performanţă şi pentru localnicii din judeţele: Arad, Timiş, Bihor, Sibiu şi Alba.

PLAYOUTH duce #RomaniaTotInainte

De asemenea, angajamentul dedicat sustenabilităţii se reflectă şi în proiectul-fenomen „Caravana Reciclării Creative”, dezvoltat împreună cu Asociaţia PlaYouth. Acesta încurajează reciclarea creativă a deşeurilor (upcycling) şi conştientizarea efectelor consumerismului asupra mediului înconjurător.  

După primele două ediţii, Caravana Reciclării Creative a conturat hub-uri de creativitate şi sustenabilitate în 12 judeţe din ţară, ajungând la peste 135.000 de beneficiari indirecţi, care au început să transforme treptat comunităţile locale.

Campania a fost premiată la Gala Dezvoltăm România Sustenabil, la BIZ Sustainability Awards Gala şi la Romanian CSR Awards Gala pentru impactul semnificativ adus în comunitate. 

„Prin România Tot Înainte, continuăm să facem ceea ce ştim noi mai bine: să-i alimentăm pe cei care mişcă lucrurile în direcţia cea bună. Credem în puterea colaborării şi în impactul pozitiv pe care îl putem avea împreună. Ne dorim să susţinem cât mai multe comunităţi din întreaga ţară, iar lista de parteneri este deschisă.”, adaugă Nicolae Bănică, CEO OSCAR Downstream. 

Portalul dedicat, www.romaniatotinainte.ro, vine în completarea platformei şi va reflecta proiectele şi eforturile constante prin care OSCAR Downstream alimentează binele în societate. #RomaniaTotInainte vine astfel cu propria identitate de brand, aliniată valorilor OSCAR, precum şi cu o campanie de comunicare dedicată. 

Prin logoul de campanie, video-ul manifest şi angajamentul asumat de companie pentru susţinerea celor trei piloni, OSCAR Downstream face un pas în plus într-o etapă de maturizare a businessului în sfera sustenabilităţii. Promisiunea platformei, „Alimentăm binele”, se aliniază filosofiei companiei prin care duce România tot înainte: de peste 23 de ani, furnizor de încredere al principalelor ramuri care susţin economia românească: agricultură, transport, construcţii şi industrie. 

Despre OSCAR Downstream

Cu o istorie de peste 23 de ani, OSCAR Downstream este cea mai mare companie independentă de distribuţie a carburantului din România, aflată în top 5 jucători, anual cu peste 5.000 de clienţi din industrii cheie, precum transport, construcţii, industrie sau agricultură şi cu un portofoliu vast de servicii şi produse B2B şi o dezvoltare naturală spre B2C.

Reţeaua sa de benzinării a depăşit 110 staţii, distribuite strategic la nivel naţional: 30 de staţii proprii dedicate segmentului de clienţi B2B sub brandul OSCAR Drive, poziţionate de-a lungul principalelor drumuri comerciale şi peste 80 de benzinării în franciză sub brandul RO concept OSCAR, pentru clienţii B2C, lansat în 2017.

Strategia sa de sustenabilitate este construită pe cinci piloni de acţiune, fiecare cu iniţiative separate – OSCAR pentru angajaţi (implicare prin acţiuni de voluntariat),  OSCAR pentru comunitate (promovarea artei şi a culturii, dar şi numeroase programe de voluntariat din alte zone), OSCAR pentru Educaţie (implicarea activă pentru susţinerea educaţiei copiilor şi tinerilor), OSCAR pentru sănătate (iniţiative pentru îmbunătăţirea şi modernizarea sistemului medical) şi OSCAR pentru Mediu (iniţiative pentru politici sănătoase şi măsuri de siguranţă).

OSCAR Downstream face parte din grupul antreprenorial 100% românesc Alfa Group, fondat de Alin Niculae.

Pentru alte detalii, accesaţi website-ul oscars.ro sau pagina oficială de LinkedIN.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.