Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu şi Ansamblul Violoncellissimo vor susţine un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor filme celebre, la valsuri, marşuri şi lucrări de Mozart în variantă... rock. Nu întâmplător, concertul poartă numele De la Baroc la… Rock şi deschide seria recitalurilor din turneul Clasic la puterea a treia 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Bilete pe https://www.eventim.bg/bg/bileti/ot-barok-do-rok-sofia-bulgaria-hall-1398348/performance.html

Proiectul Violoncellissimo, pe care profesorul Marin Cazacu l-a început în urmă cu peste 30 de ani, a pornit din dorinţa de a le dezvolta studenţilor săi creativitatea, dar şi de a apropia publicul de muzică, indiferent de genul acesteia, de pregătirea sau preferinţele ascultătorilor, sau de locul în care se desfăşoară evenimentul. De altfel, în anul 2024 maestrul Marin Cazacu şi ansamblul Violoncellissimo îşi propun să ajungă în cât mai multe comunităţi, inclusiv în cele ale românilor din diaspora, în seria Turneelor de poveste…pretutindeni.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Violoncellissimo este alcătuit din cei mai buni tineri celişti din ţară, fiind unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale româneşti din ultimele decenii. Marin Cazacu este directorul general al Filarmonicii George Enescu şi profesor de violoncel  la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Maestrul Cazacu a cântat de-a lungul timpului alături de Ghennadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Horia Andreescu, Antoni Ros Marba, Vladimir Orlov, Radu Aldulescu sau Jeremy Menuhin. De asemenea, a avut multiple apariţii la festivaluri internaţionale precum cele de la Berlin, Hong- Kong, Macao, München, Milano, Osaka, Seoul, Tokio.

Concertul din data de 11 februarie de la Sofia este realizat cu sprijinul JTI.

            JTI este printre primele companii multinaţionale care au investit în România încă din 1993, coordonând şi afacerea din Bulgaria începând cu 2011. Compania este recunoscută pentru susţinerea celor mai importante evenimente şi instituţii culturale: FITS, TIFF, Filarmonica „George Enescu”, Muzeul Brukenthal, SoNoRo. JTI susţine, de asemenea, Turnee de poveste - turnee de muzică clasică în oraşe mici, Aplauze pentru poet şi COOLsound.ro – on line despre scena independentă românească, fiind şi sponsor oficial al Gigi Căciuleanu Romania Dance Company. Întâlnirile JTI, devenite un brand cultural naţional pentru dansul contemporan, aniversează în 2024 un sfert de veac, ”dând consistenţă vieţii noastre artistice”. JTI a fost premiată de Ministerul de Externe din Japonia pentru promovarea culturii nipone în România. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.