Ai aflat ultima stire? Fisa medicala pentru permis se poate obtine in prezent, in mai puţin de 60 de minute! Fara nervi si fara sa iti sacrifici zile din concediul de odihna, poti parcurge toti pasii necesari pentru eliberarea acestui document deosebit de important. In cadrul aceleiasi clinici, intr-o singura zi, vei da curs tuturor evaluarilor medicale, programul specialistilor desfasurandu-se in acelasi interval orar.
Daca te stresa cumva gandul ca va trebui sa te invoiesti in mod repetat de la sef, ei bine, nu mai ai niciun motiv sa iti lasi linistea tulburata de acesta, deoarece fiecare etapa are timpul bine determinat. In functie de ora programata, poti estima mult mai corect intervalul necesar pe care trebuie sa il aloci verificarilor si investigatiilor medicale. Cat ai spune 1, 2, 3, certificatul care atesta ca esti apt pentru a conduce pe drumurile publice va fi la dispozitia ta!
Fisa medicala permis iti va da oficial startul spre cursa obtinerii carnetului de sofer. Fara un rezultat favorabil inscris pe aceasta, insa, nu vei putea continua pregatirile pentru examenul auto. Stabileste data la care doresti sa te prezinti pentru consultatiile medicale solicitate prin lege si vino la clinica aleasa pentru a incepe investigatiile necesare.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Fa tot posibilul sa respecti ora programarii tale, pentru a nu interfera cu urmatorii pacienti si pentru a nu-ti pierde locul rezervat! De asemenea, pregateste dosarul cu actele ce vor trebui verificate la receptia clinicii si ai grija sa nu iti lipseasca niciunul din documentele cerute!
Ce trebuie sa contina dosarul pentru fisa medicala pentru permis?
Pentru a evita orice neplaceri, asigura-te ca ai pus in dosar urmatoarele documente:
- Buletinul sau Cartea de identitate;
- Fisa de scolarizare, daca este cazul;
- Adeverinta de la medicul de familie in care sa se mentioneze daca figurezi cu boli cronice;
- Scrisoarea medicala eliberata de medicul diabetolog, in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea de a fi apt pentru a conduce, in cazul in care suferi de diabet de tip I;
- Prescriptia pentru ochelari sau ochelarii de vedere, daca esti purtator ai acestora.
Ce investigatii medicale trebuie sa bifezi pentru fisa medicala pentru permis?
Odata incheiat protocolul de la receptia clinicii, vei fi indrumat spre cabinetele de specialitate de unde va trebui sa obtii avizul care sa te declare apt, din punct de vedere al sanatatii fizice si psihice, pentru a conduce. Controalele nu presupun folosirea acelor sanitare si nici recoltarea probelor de sange. Iata care sunt evaluarile medicale pe care va trebui sa le sustii:
- Oftalmologie;
- ORL;
- Ortopedie;
- Medicina interna;
- Neurologie;
- Psihiatrie;
- Pneumologie (doar pentru grupa a II-a - conducatorii auto ai autovehiculelor din categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 si D1E);
- Aviz psihologic (doar pentru scolarizarea auto).
Valabilitatea documentului
Daca rezultatele te-au declarat apt pentru a circula la volanul autoturismului, atunci merita sa sarbatoresti acest prim succes. Legislatia in vigoare atesta ca fisa medicala permis are valabilitatea de 1 an de la data inregistrarii si poate fi utilizata pe intreg teritoriul tarii. Intr-o singura zi si in cadrul aceleiasi clinici, ai rezolvat tot ce era necesar pentru a te apropia mai mult de visul tau. Serviciile medicale profesionale si organizarea ireprosabila iti vor da, cu siguranta, satisfactia unei zile reusite!
Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.