Iarna nu-i ca vara, însă, dacă eşti un fan al fructelor, legumelor şi verdeţurilor, atunci cu siguranţă îţi doreşti să ai posibilitatea de a te înfrupta din ele şi pe parcursul sezonului rece. Deşi există mai multe moduri prin care poţi avea parte de acestea şi pe timp de iarnă, important este să ai grijă la cum realizezi conservarea acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Iată cele mai bune 5 moduri prin care poţi păstra savoarea leguminoaselor şi a fructelor:

1. Cu ajutorul oţetului

Aceasta este una dintre clasicele metode prin care te poţi bucura de unele legume pe timpul iernii. Este folosită pentru crearea murăturilor precum: castraveţii muraţi, gogoşarii în oţet, dar şi spre exemplu pentru a face ardei iute. De regulă, oţetul se amestecă cu apa, pentru a realiza soluţia de conservare, însă există situaţii în care oţetul poate fi pus doar alături de condimente.

2. Murarea legumelor cu ajutorul sării

La fel ca la oţet, sarea alături de apă este folosită pentru a realizarea murăturilor. Diferenţa dintre murăturile sărate şi cele în oţet este dată de gust, cele din urmă fiind ceva mai dulci decât cele în sare. În zona Moldovei, acest tip de conservare este cel mai utilizat pentru varza murată, castraveţi sau pentru gogonele. Mai mult, în acest mod poţi pune la murat şi frunza de vie, dacă îţi doreşti să te bucuri de astfel de sarmale.

3. Congelarea fructelor şi a legumelor

În ziua de astăzi, cea mai simplă metodă pentru a avea parte de fructe şi legume iarna este congelarea acestora, din timpul verii. Pentru acesta vei avea nevoie de o lada frigorifică, precum cele de pe Altex.ro, care să îţi ofere spaţiul necesar pentru depozitarea acestora, dacă îţi doreşti să conservi cantităţi ceva mai mari. E important de ştiut faptul că unele dintre acestea trebuie să fie tratate termic înainte de congelare, deci ar fi necesar să te interesezi pentru fiecare în parte înainte de a te apuca de treabă.

4. Pusul la borcan

O altă metodă bine cunoscută o reprezintă pusul la borcan a anumitor fructe sau legume, gătite sau nu. Pentru a te asigura că acestea rezistă trecerii timpului, imediat după ce sunt puse în borcanele sterilizate, acestea trebuie să fie puse în apă la cuptor, pentru a se sigila complet.

5. Uscarea

Poţi apela la această metodă, mai ales în cazul fructelor din grădină. Poţi face acest lucru cu ajutorul căldurii de la soare sau te poţi folosi de tehnologie: aparate care deshidratează sau chiar cuptorul.

Conservarea fructelor şi a legumelor nu este tocmai uşoară, însă fiecare iarnă face să merite toată munca depusă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.