Fie că locuieşti în mediul rural, fie că ai o mică grădină pe care o întreţii în timpul liber este important să acorzi suficientă atenţie acestor activităţi pentru a obţine rezultate optime. Este ideal când consumi produse naturale sau bio şi satisfacţia este cu atât mai mare când acestea sunt din propria producţie. Înainte de toate, este cazul să verifici şi să pregăteşti terenul. Dacă ştii ce fel de sol vei munci şi te ocupi de toate aspectele utile cultivării pe terenul respectiv este imposibil să nu obţii produse de calitate. Dacă vrei să afli detalii despre combaterea buruienilor din grădină vei descoperi în continuare cele mai eficiente metode.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Pregăteşte terenul pentru o grădină de vis!

Pregătirea terenului este o etapă importantă în agricultură şi de aceea se vor avea în vedere următoarele aspecte:

●       Afânarea sau aerarea solului

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

●       Determinarea pH-ului şi menţinerea acidităţii optime în sol

●       Dezinfecţia solului cu produse bio.

După pregătirea solului pentru plantat, în funcţie de disponibilităţi şi resurse, se vor parcurge etapele necesare pentru cultivarea plantelor.

Care sunt cele 5 metode practice pentru combaterea buruienilor?

  1. Scoaterea manuală

Dacă apar primele buruieni este ideal să le smulgi din pământ, cu tot cu rădăcini. În acest mod nu se vor mai înmulţi acele buruieni decât dacă au căzut seminţe pe sol.

  1. Erbicidarea ecologică

Imediat după semănat se poate utiliza cu succes erbicid de la hectarul.ro care te ajută să scapi şi de buruieni, şi de muncile suplimentare pentru combaterea lor.

  1. Mulcirea solului

Fie că foloseşti mulci organic, fie că utilizezi materiale biodegradabile pentru a menţine solul rece şi umed şi pentru a nu permite luminii să pătrundă la sol unde se află seminţele de buruieni.

  1. Tăierea buruienilor cu ajutorul uneltelor de grădinărit

După apariţia buruienilor, în condiţiile în care plantele sunt suficient de viguroase, se poate săpa pentru tăierea buruienilor şi pentru aerarea solului.

  1. Udarea plantelor, nu a buruienilor

Dacă foloseşti metode eficiente de udare şi eviţi udarea buruienilor vei putea stopa creştere acestora în grădina de legume.

Cum întreţii plantele din grădină pentru rezultate optime?

Dacă ai suficientă grijă de sol şi combaţi buruienile în mod eficient şi eficace este important să ai grijă de plante conform recomandărilor specialiştilor sau din propria experienţă. Desigur, condiţiile climatice sunt schimbătoare şi nu întotdeauna te ajută să obţii rezultate optime. În acest caz este momentul să te gândeşti foarte bine şi la spaţiile protejate pentru înfiinţarea unor culturi.

De ce au nevoie plantele pentru a creşte şi a se dezvolta în condiţii optime?

●       Suficientă apă, în funcţie de cerinţele fiecăreia

●       Aerisire suficientă, deoarece plantele respiră (noaptea)

●       Lumină naturală, pentru realizarea fotosintezei pe o durată cât mai mare din zi

●       Căldură suficientă în funcţie de cerinţele fiecărei plante

●       Dezinfecţia sau prevenirea bolilor 

●       Prevenirea şi  combaterea dăunătorilor.

Când plantele ajung la maturitate te vei putea ocupa de cultivarea roadelor din grădina ta. Mai mult, este esenţial să ştii cum se păstrează legumele şi să te bucuri din plin de  proprietăţile lor nutritive.

În concluzie, dacă vrei să obţii rezultate optime în activităţile de grădinărit ai grijă în primul rând de sol!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.