Meditaţia are o influenţă pozitivă asupra corpului şi minţii şi sunt suficiente doar câteva minute pe zi pentru a te putea bucura de bunăstarea generală. În viaţa agitată, de care cei mai mulţi dintre oameni au parte zi de zi, este destul de dificil de găsit acele momente libere, dar mai ales, acel spaţiu unde să poţi medita şi să te relaxezi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Relaxarea conştientă prin meditaţie este una dintre cele mai bune metode de a-ţi găsi pacea interioară şi aceasta funcţionează cel mai bine atunci când îţi amenajezi o încăpere sau un loc special acasă cu diferite obiecte care te inspiră, precum tablouri, plante, lumânări parfumate decorative şi mobilier adecvat.

Iată cum poţi amenaja un loc special pentru meditaţie în casa ta:

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Ce cameră este potrivită pentru meditaţie?

Doar în momentul în care te vei putea relaxa complet, fără a fi deranjat de persoane sau zgomote din exterior vei putea să te concentrezi asupra contemplaţiei interioare. Dacă ai o cameră de studiu sau o încăpere pe care nu o foloseşti, atunci, aceasta este foarte potrivită pentru a o converti în scopul dorit. 

Dacă nu deţii un astfel de spaţiu, atunci dormitorul poate reprezenta locul ideal, căci acesta este deja asociat cu relaxarea şi odihna. În acest caz, alege un colţ al camerei pe care îl poţi separa de restul prin intermediul unui paravan, pentru a crea o delimitare clară între viaţa zilnică şi timpul de meditaţie.

Creează atmosfera potrivită

De îndată ce ai găsit locul potrivit, este momentul să creezi atmosfera propice pentru meditaţie. Cel mai important lucru este să ai un loc unde să te simţi confortabil, pentru a putea medita corect.

Modul în care poţi amenaja acel spaţiu depinde în totalitate de tine şi de ceea ce crezi că te poate aduce în starea de calm necesară. Foloseşte perne confortabile, covoraşe pentru yoga, plante verzi, tablouri cu imagini care te inspiră, lumânări parfumate, uleiuri esenţiale sau beţişoare cu Palo Santo, despre care se crede că alungă energiile negative.

Pentru a medita, alege pături sau perne care să-ţi asigure tot confortul şi, cel mai important, evită să îţi aduci telefonul mobil în acest loc. Poţi, în schimb, să foloseşti un cronometru, care te va avertiza atunci când a trecut timpul alocat meditaţiei.

Poate fi tentant să incluzi în acel spaţiu numeroase obiecte care crezi că te vor ajuta să intri în starea necesară, însă este foarte important să îl amenajezi cât mai simplu. Nu păstra decât acele lucruri care au o semnificaţie specială pentru tine, care pot fi folosite direct pentru meditaţie.

Ia o pauză de la lumea exterioară în fiecare zi

Chiar şi cel mai frumos spaţiu pentru meditaţie nu te poate ajuta să intri în starea de contemplare interioară dacă vei fi deranjat frecvent, iar acest lucru contează enorm atunci când te afli la început.

Prin urmare, dacă locuieşti cu familia sau ai colegi de apartament, cere-le să nu te întrerupă sau deranjeze pe tot parcursul meditaţiei. În această categorie intră şi animalele de companie, care trebuie să rămână în altă încăpere a casei.

Meditaţia reuşeşte să îmbogăţească viaţa zilnică a multor oameni. Şi tu poţi simţi efectele pozitive asupra minţii şi corpului şi poţi deveni mai calm, mai relaxat şi mai fericit prin intermediul ei. Iar dacă îţi vei crea propriul colţişor pentru a medita zilnic, te vei putea bucura, în cel mai scurt timp, de toate beneficiile pe care le aduce!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.