De multe în calitate de părinte poate fi destul de dificil să alegi activităţi extracurriculare ale copilul. Tocmai pentru că există atât de multe variante, e important să te documentezi bine şi să alegi acele activităţi care se potrivesc cel mai bine personalităţii celui mic. Dacă îţi doreşti să ca prin aceste activităţi să îi dezvolţi creativitatea copilului tău, trebuie să ştii că există câteva care funcţionează cel mai bine, indiferent de personalitatea sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Iată top 3 idei de activităţi pentru dezvoltarea creativităţii copiilor:

1.     Învăţarea unui instrument muzical

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Prin intermediul unei astfel de activităţi părinţii pot descoperi în primul rând dacă cel mic are ureche muzicală. Prin prisma faptului că solicită mai multe puncte de atenţie copilul va învăţa mult mai uşor să facă corelaţii şi conexiuni, dar în acelaşi timp ar putea învăţa şi să se exprime prin intermediul unui act artistic. Cele mai uşoare instrumente sunt chitara acustică şi instrumentele de suflat. Pentru a determina care se potriveşte mai bine poţi merge într-un magazin de specialitate sau chiar comanda online de pe McMusic dacă alegerea instrumentului este una clară deja. 

2.     Activităţile casnice

Chiar dacă sună banal, acest punct este unul foarte eficient şi la îndemâna oricui, fără costuri suplimentare adăugate. Implicare copilului în activităţile casnice îi poate ajuta pe părinţi să descopere anumite laturi ale personalităţii celui mic pe care nu le-au observat încă. Ajutorul la curăţenie sau la gătit pot fi nişte exemple de activităţi în care pot fi implicaţi cei mici, desigur îndrumaţi de părinţi. Aceste mici sarcini casnice trebuie atent alese pentru dificultatea maximă care poate fi suportată la vârsta la care se află copilul. De asemenea, activitatea trebuie urmărită îndeaproape de părinte, care nu trebuie să intervină însă în ajutorul celui mic decât dacă este absolut necesar. Astfel, rezultatele vor fi unele autentice, care te pot ghida în legătură cu valenţele copilului.

3.     Dansul

O altă activitate de bifat pentru părinţii care vor să dezvolte latura creativă a celor mici este dansul. Este recomandată o astfel de activitate în special pentru copii care au o energie debordantă şi nu apucă să o consume pe parcursul unei zile. Există multe cursuri de dans, în funcţie de stilul pe care doreşte fiecare să aleagă. Indicat ar fi ca alegerea stilului să fie făcută de cel mic, pentru a se putea bucura cum se cuvine de o activitate pe placul său. Dacă părintele va alege, atunci cel mic s-ar putea simţi constrâns să facă lucrul respectiv şi nu ar avea nişte rezultate prea bune.

Aşadar, latura creativă este una extrem de importantă, la care părinţii trebuie să fie atenţi mereu. Astfel de activităţi trebuie introduse în programul celui mic de la vârste fragede şi trebuie alese în funcţie de preferinţele sale. Mulţi părinţi cad în capcană în care îşi ghidează copii către activităţi pe care şi-ar fi dorit ei să le faci când erau de vârsta lor şi sunt şanse destul de scăzute să existe o compatibilitate foarte mare între dorinţele copiilor şi cele ale părinţilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.