Cu ajutorul şedinţelor de terapie de cuplu îţi poţi îmbunătăţi relaţia cu partenerul. Dacă întâmpinaţi dificultăţi în relaţie, puteţi solicita serviciile unui psihoterapeut specializat în terapie de cuplu pentru a vă ajuta să vă reclădiţi legătura.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Terapia de cuplu poate aborda o gamă largă de probleme relaţionale, inclusiv conflicte pe aceeaşi temă, sentimentul de deconectare, infidelitate, probleme legate de sex sau dificultăţi datorate factorilor de stres externi.

Terapia de cuplu îţi poate fi alături în orice etapă a relaţiei tale.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Tipuri de terapie de cuplu

Există numeroase abordări ale terapiei de cuplu, acestea pot include:

Terapia centrată pe emoţii

Această abordare vizează îmbunătăţirea ataşamentului şi a legăturii dintre tine şi partenerul tău. Terapeutul te ajută să înţelegi şi să schimbi tiparele care duc la sentimente de deconectare.

Metoda Gottman

Această metodă implică explorarea zonelor de conflict şi echiparea ta şi a partenerului tău cu abilităţi pentru rezolvarea problemelor. Are scopul de a îmbunătăţi calitatea prieteniei şi nivelul de intimitate dintre tine şi partenerul tău.

Abordarea lui Ellen Wachtel

Aceasta este o abordare care implică concentrarea asupra aspectelor pozitive ale relaţiei. Promovează autoreflecţia şi analiza propriilor reacţii în locul blamării şi învinovăţirii celuilalt.

Terapia de cuplu psihodinamică

Terapia psihodinamică explorează temerile şi speranţele care stau la baza motivaţiei voastre pentru a vă ajuta să vă înţelegeţi mai bine unul pe celălalt.

Terapie comportamentală

Cunoscută şi ca terapie de cuplu comportamentală, această formă de terapie implică modelarea comportamentului prin consolidarea comportamentelor pozitive care promovează stabilitatea şi satisfacţia, descurajând în acelaşi timp comportamentele care favorizează negativitatea.

Terapia cognitiv-comportamentală 

Denumită şi terapie cognitiv-comportamentală de cuplu, această formă de terapie implică identificarea şi schimbarea tiparelor de gândire care influenţează negativ comportamentul.

Beneficii terapie de cuplu

Terapia de cuplu vă poate oferi oportunitatea de a discuta şi rezolva probleme legate diverse aspecte ale relaţiei voastre, cum ar fi:

Roluri în relaţie

Terapia de cuplu vă poate ajuta să examinaţi rolurile pe care le jucaţi în relaţie şi să identificaţi dinamica nesănătoasă. De asemenea, poate ajuta prin punerea în lumină a aşteptărilor fiecăruia.

Credinţe şi valori

Un alt lucru pozitiv la terapia de cuplu este că vă încurajează să discutaţi despre convingerile, valorile, sentimentele religioase şi implicaţiile acestor aspecte asupra vieţii voastre de zi cu zi.

Finanţe

Finanţele pot fi o sursă majoră de conflict în relaţii. Terapia de cuplu promovează dialogul deschis şi a transparenţa în ceea ce priveşte veniturile şi obiceiurile de cheltuieli.

Timp petrecut împreună

La terapia de cuplu, tu şi partenerul tău puteţi rezolva problemele care v-au sabotat timpul petrecut împreună. Puteţi discuta despre activităţile care v-ar plăcea să le faceţi împreună şi despre cum să faceţi timpul petrecut împreună mai plăcut.

Relaţii familiale

Terapia de cuplu vă poate ajuta să rezolvaţi problemele care decurg din conflictele cu alţi membri ai familiei, cum ar fi părinţii, copiii şi fraţii.

Sex şi intimitate

Dacă aveţi probleme legate de sex şi intimitate sau infidelitate, terapia de cuplu vă poate oferi un spaţiu sigur pentru a vă împărtăşi sentimentele şi nevoile.

Probleme de sănătate

Sănătatea fizică sau mintală pot fi subiecte complicate în cuplu atunci când apar schimbări la unul dintre parteneri. Terapia de cuplu te poate ajuta să faci faţă stresului pe care acestea îl pun pe relaţia ta.

Factori de stres externi

Munca poate fi un factor de stres extern care are efecte negative asupra relaţiei voastre. Puteţi apela cu încredere la terapie de cuplu pentru a vă îmbunătăţi perspectivele legate de gestionarea factorilor externi asupra relaţiei.

Lucruri de luat în considerare

În mod ideal, terapia de cuplu necesită participarea ambilor membri ai relaţiei. Cu toate acestea, dacă partenerul tău nu este deschis, poţi opta şi pentru terapie individuală, unde vei înţelege mai bine relaţia ta şi vei învăţa cum o poţi îmbunătăţi.

Împreună cu partenerul tău, s-ar putea să descoperi că unul sau amândoi aveţi nevoie şi de sesiuni de terapie separate pentru a ajuta la rezolvarea problemelor aduse în terapia de cuplu.

Dacă tu şi partenerul tău treceţi printr-o perioadă dificilă, terapia de cuplu vă poate ajuta să lucraţi la relaţia voastră şi să o îmbunătăţiţi. Terapeutul vă poate ajuta să vă exprimaţi sentimentele, să discutaţi probleme şi să rezolvaţi conflictele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.