Funcţionarea corectă a sistemului imunitar este de o importanţă fundamentală pentru menţinerea bunăstării întregului organism. Cu toate acestea, uneori, sistemul nostru imunitar se poate confrunta cu probleme şi nu mai reuşeşte să îşi îndeplinească pe deplin funcţiile de protecţie. Cauzele pot fi multiple, de la stres şi oboseală, până la factori patologici.
Atunci când scăderea imunitatii noastre nu este cauzată de anumite boli sau pur şi simplu atunci când trebuie să ne consolidăm sistemul imunitar, utilizarea unor suplimente alimentare si remedii naturale s-ar putea dovedi utilă.
În acest caz, suplimentele alimentare se dovedesc a fi de mare ajutor pentru sănătatea şi starea noastră de bine. Deşi nu se pot compara cu medicamentele, în cazul unor afecţiuni uşoare acestea pot ameliora simptomele neplăcute şi totodată ne pot întări imunitatea.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Prin urmare, găsiţi în acest articol câteva remedii utilizate cu succes pentru a creşte sau a susţine apărarea naturală a corpului nostru si pe care ar trebui să le aveţi şi dumneavoastră în casă.
Echinaceea
Este considerată o plantă cu proprietăţi imunostimulatoare excelenţe. Extractele sale sunt folosite în numeroase suplimente alimentare, pentru a stimula sistemul de apărare al organismului. Echinaceea poate fi eficientă în prevenirea infecţiilor acute ale căilor respiratorii superioare, datorită unei reduceri drastice a tuturor simptomelor de răceală şi gripă.
Echinacea întăreşte imunitatea, ajutând organismul să reacţioneze mai repede la stimulii externi, fără a afecta însă celulele producătoare de anticorpi. Această acţiune specifică este definită ca „imunostimulatoare” iar produsele derivate din echinaceea sunt capabile să protejeze corpul împotriva tuturor agenţilor externi, într-un mod eficient.
Muşeţelul
Este o plantă cu proprietăţi sedative şi calmante remarcabile, cunoscută şi pentru efectele sale hipoglicemiante în caz de diabet.
Atunci cand vă doare burta, poate vă mai aduceţi aminte cum bunica vă făcea un ceai de muşeţel. Acesta are efecte benefice asupra sistemului nervos, asupra pielii, asupra sistemului digestiv şi imunitar. Are efect digestiv şi carminativ pentru stomac şi intestine, calmează sistemul nervos şi acţionează ca şi antiinflamator şi antibacterian pe piele.
Turmericul
Este utilizat în mod tradiţional de peste 4.000 de ani atât în medicina ayurvedică, cât şi în medicina tradiţională chineză, în special, pentru capacitatea sa de a contracara procesele inflamatorii din corp. Cel mai important ingredient activ din turmeric este curcuminul. Datorită proprietăţilor sale anticanceroase, acesta poate chiar bloca acţiunea unei enzime considerate a fi responsabile pentru dezvoltarea diferitelor tipuri de cancer.
Ghimbirul
Ghimbirul este foarte apreciat în bucătărie ca şi condiment, dar are şi proprietăţi medicinale interesante – acţiunile sale antiinflamatorii şi digestive îl fac util pentru stomac şi inimă. În medicina tradiţională din Orientul Îndepărtat, ghimbirul era utilizat în tratamentul osteoartritei şi gripei ca stimulent pentru imunitate şi ca protector al mucoasei gastrice.
Chiar şi astăzi, este considerat printre cele mai eficiente remedii naturale datorită numeroaselor beneficii pentru corpul nostru: ajută la ameliorarea durerilor de cap, durerilor menstruale, favorizează digestia şi multe altele.
Levănţica (lavanda)
Această plantă frumos mirositoare şi aromată este utilă pentru insomnie, tuse, dureri de cap şi muşcături de insecte, datorită proprietăţilor uleiurilor sale esenţiale. Lavanda are, de asemenea acţiune asupra căilor respiratorii şi, prin urmare, este utilizată eficient în tratamentul răcelilor.
Uleiul esential extras din lavandă exercită o acţiune de reechilibrare asupra sistemului nervos central, având în acelaşi timp efect tonic şi sedativ. Calmează anxietatea, agitaţia, nervozitatea, ameliorează durerile de cap precum şi afecţiunile cauzate de stres.
Atunci când aveţi deficienţe alimentare, este recomandat să folosiţi suplimente alimentare care pot compensa acest deficit, precum cele regăsite în magazinul online samdistribution.ro.
Spre deosebire de medicamentele de sinteză, suplimentele alimentare sunt bine tolerate şi în general, nu sunt responsabile pentru apariţia efectelor secundare.
Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.