Odată cu începerea facultăţii şi mutarea în alt oraş, poate chiar în altă ţară, pot apărea o grămadă de nesiguranţe sau incertitudini. Pentru a evita, pe cât posibil, situaţiile neplăcute sau anxietăţile cu privire la anumite dureri sau disconforturi, ar fi bine să-ţi faci câteva analize pentru a-ţi verifica starea generală de sănătate pentru a fi apt pentru învăţat şi distracţie.
Iată 4 tipuri de controale pe care să le efectuezi înainte de a pleca la facultate
1. O vizită la medicul de familie
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Pentru a te asigura că eşti într-o stare generală de sănătate bună, este important să faci o vizită la medicul de familie sau la un specialist în medicina internă, înainte de a pleca de acasă. Acesta poate realiza un examen fizic complet, îţi poate actualiza vaccinurile şi puteţi discuta despre orice probleme de sănătate anterioare sau preexistente. De asemenea, este un moment potrivit pentru a face şi un set de analize de sânge uzuale.
2. O vizită la stomatolog
Una dintre principalele tale preocupări pe care le resimţi înainte de a pleca la facultate poate fi legată de aspectul tău exterior şi de igiena personală. Un zâmbet sănătos şi frumos nu numai că îţi va spori încrederea în tine, dar te va ajuta şi să-ţi menţii o sănătate generală excelentă, fără dureri cauzate de carii sau alte disconforturi. Programarea unei vizite la stomatolog chiar acum te va ajuta ca pe viitor, să eviţi potenţialele probleme dentare. Dentistul îţi poate identifica şi trata cariile, problemele gingivale, poate elimina tartrul sau alte afecţiuni, astfel încât să poţi pleca la facultate cu un zâmbet strălucitor şi sănătos, gata să atragi toate privirile.
3. O vizită la oftalmolog
Activităţile studenţeşti pot presupune ore lungi de lectură, utilizarea calculatorului şi concentrare vizuală mare, acţiuni ce pot suprasolicita ochii. Pentru a te asigura că ai o vedere sănătoasă şi ţi-o vei menţine aşa, programează o vizită la medicul oftalmolog. În Bucureşti, poţi apela la clinica Infosan, un centru medical plin de profesionişti în oftalmologie. Un medic calificat îţi va evalua vederea şi va putea identifica orice afecţiuni oculare precum miopia, hipermetropia sau astigmatismul. Dacă ai deja ochelari sau lentile de contact, asigură-te că mergi regulat la control.
4. O discuţie cu un psiholog
Nu-ţi neglija sănătatea mentală. Începerea unui nou an studenţesc poate fi un moment stresant sau copleşitor, mai ales dacă eşti boboc. Este firesc să te simţi pierdut sau dezorganizat la început, iar acesta este un motiv să ceri ajutorul cuiva care să te ghideze prin tot amalgamul de emoţii. Treci pe la cabinetul unui psiholog pentru o şedintă de terapie sau programează o discuţie online. Astfel vei vedea câte poate face o singură consultaţie de acest gen pentru liniştea ta interioară.
Plecarea la facultate reprezintă un drum de iniţiere în viaţa ta ca adult, aşa că ar fi bine să începi cu responsabilitate. Cum sănătatea e mereu pe primul loc, asigură-te că toate sunt în regulă pe acest plan, pentru a-ţi permite, apoi, să te bucuri de viaţa de student.
Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.