Studiile au demonstrat faptul că, odată cu vârsta de 2-4 ani, copiii au o capacitate de asimilare a informaţiilor mult mai crescută decât în cazul adulţilor. Din acest considerent, această perioadă este prilejul ideal pentru ca cel mic să înveţe şi cea de-a doua limbă. Prin comparaţie, copiii care studiază o limbă nouă după 10 ani dispun de şanse mai mici să o poată folosi în mod nativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cursuri de limbi străine pentru copii mici: trend trecător, spun ei - vorbire de nativ şi memorie performantă, spun specialiştii

Când copilul este la o vârstă fragedă, procesul de asimilare a informaţiilor este mai rapid. De ce? Creierul se află în plin proces de evoluţie, iar capacitatea de memorare funcţionează la cote optime. Copiii care fac cunoştinţă mai devreme cu o limbă străină pot să o folosească peste ani la nivel profesionist. Prin comparaţie, pe măsură ce omul înaintează în vârstă, va avea tendinţa să apeleze la scheme şi notiţe cu ajutorul cărora să îşi împrospăteze vocabularul. Dacă cel mic se familiarizează devreme cu cea de-a doua limbă, atunci cel mai probabil va reuşi să dobândească pronunţia şi accentul unui nativ. 

Exersarea creierului prin asimilarea cuvintelor noi de vocabular, antrenează hipocampul. Acest element al creierului încurajează memorarea pe termen scurt şi lung. Pe măsură ce hipocampul este ‘’pus la treabă’’, puterea de memorare se dezvoltă şi astfel scad şansele ca cel mic să deprindă boli precum Alzheimer, atunci când ajunge la bătrâneţe. În consecinţă, atunci când preşcolarii vor ajunge în primul an de şcoală vor avea deja capacitatea crescută de concentrare, memorare şi atenţie distributivă. Un asemenea ‘’bagaj’’ cognitiv simplifică drumul către performanţe şi transformă anii de şcoală şi temele într-o joacă recompensată cu note excelente.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Cursurile de engleză, sau cum să transformi pasiunea într-o oportunitate academică 

Dacă cel mic are deja o bază înainte să meargă la şcoală, va fi mereu cu un pas înaintea copiilor din clasa lui. Deoarece va simţi că are un avantaj faţă de colegii săi, automat va creşte şi nivelul de încredere şi stimă de sine. Conform opiniilor celor mai mulţi profesori, cursurile online de engleză pentru copii de la Englezacopii.ro reprezintă o metodă confortabilă şi eficientă de pregătire către un viitor prosper. Nivelul de limbă engleză va fi evaluat pe baza unor atestate cu recunoaştere la nivel internaţional pe baza cărora pot studia la instituţii academice renumite pe plan mondial.

Ritmul rapid de asimilare a unei noi limbi este favorizat de stimulii auditivi. În funcţie de cum este antrenat creierul uman, acesta poate fi bilingv sau multilingv. Copiii care deja stăpânesc o a doua limbă pe lângă cea maternă sunt predispuşi să înveţe rapid şi alte limbi de circulaţie internaţională.

Copiii îşi manifestă de mici o sete imensă de cunoaştere faţă de tot ce se întâmplă în jurul lor. Tehnicile de învăţare promovate de English Kids Academy se bazează pe interacţiune, pe joc, activităţi distractive alături de părinţi şi profesori nativi, lucruri care îl motivează pe junior să prindă drag de învăţarea limbii engleze încă de la primii paşi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.