Centrul de Cultură "Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului", împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti, vă invită la Palatul Mogoşoaia să participăm împreună la MARATONUL CULTURAL DE DUMINICĂ!

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Pentru duminică, 14 august 2016, a fost pregătit special pentru dumneavoastră un maraton cultural, muzical şi educaţional.

Începând cu ora 11:00, echipa de la Palatul Mogoşoaia alături de echipa Teatrului Ion Creangă continuă stagiunea estivală "VăraTic" cu spectacolul şi povestea Micului Prinţ, pentru că "există puţini care chiar l-au cunoscut pe Micul Prinţ, dar povestea lui a transformat toate vulpile, toţi trandafirii şi toţi baobabii de pe Pământ. Le-a dat viaţă şi le-a oferit cuvinte pe care e bine să ni le amintim din când în când”...

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

De la ora 12:00, în Sala Lapidarium a Palatului Mogoşoaia sunteţi invitaţi la un recital excepţional susţinut de Costin Soare. Acesta, la chitară şi lăută, ne propune un itinerariu sonor care va porni din perioada Renaşterii şi va ajunge până în spaţiul sonor spaniol şi sud american al secolului XX.  Iubitorii artei sunetelor se vor lăsa învăluiţi de armonii imaginate de: Valentin Bakfark, John Dowland, Joan Ambrosio Dalza, Isaac Albeniz, Jorge Morel, Ariel Ramirez, Agustin Barrios-Mangore, Heitor Villa-Lobos şi Francisco Tárrega. În concluzie, aflată în plină desfăşurare, ediţia a IV-a a Turneului Naţional “Muzica în Palatele României” nu putea să nu includă pe harta marilor valori arhitectonice şi istorice româneşti Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia.

Ora 14:00 le readuce aminte părinţilor, bunicilor şi copiilor că suntem tot în vacanţă. Binecunoscuta trupă Muschetarii a pregătit Punguţa cu doi bani, o reprezentaţie deosebită de teatru de marionete.

Workshop-uri, fără limită de vârstă şi cu intrare liberă, între orele 14:00 - 18:00, la Caravana Meşteşugurilor care se opreşte la Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului cu ateliere de roata olarului, fierărie şi linogravură. Atelierele de linogravură vor avea ca tematică arta brâncovenească şi sunt însoţite de o expoziţie de fotografie cuprinzând imagini ale monumentelor brâncoveneşti. Expunerea şi atelierul se organizează în aer liber, în părculeţul de lângă spaţiul Gheţăriei, sub îndrumarea Adrianei Scripcariu – istoric de artă, Virgil Scripcariu – sculptor şi meşteri olari şi fierari din satul Piscu Ilfov.

Iubitorii de muzică se vor delecta, începând cu ora 15:00, cu acordurile lui Cristi Luca, chitarist - compozitor şi cantautor.

De la ora 16:30, Lucia va concerta în cadrul evenimentului menit special a promova cultura în rândul tinerilor. Cunoscută încă din 2012, datorită coverului “Silence” care a strâns în doar câteva luni peste un milion de vizualizări pe Youtube, Lucia a debutat în acelaşi an şi live în cadrul festivalului Summer Well, pe o scenă amenajată special pentru ea.

Un alt moment care va face ca grădinile de la Mogoşoaia să vibreze pe corzi muzicale, va fi cel al fetelor de la Muse Quartet, pe al căror repertoriu va avea loc şi o prezentare de modă a unei tinere talentate, Diana Sicoe, aflată la început de drum.

La ora 16:00 are loc vernisajul expoziţiei “Exerciţii de culoare în abstract”, al artistei Mihaela Barbu. Expoziţia va cuprinde o serie de lucrări noi ale artistei, străbătute şi unite de firul invizibil al jocului serios cu culorile.

Tablourile ei fac parte din genul expresionismului abstract şi sunt caracterizate de dorinţa artistei de a converti emoţii şi stări interioare în energii colorate şi forme vibrante, gata de a fi recepţionate în mod unic de fiecare dintre privitori.

Sub egida "Tradiţii culturale - Arta care uneşte" avem două invitate din Constanţa alături de noi. Elena Blaj, artist plastic, cu expoziţia intitulată "ÎNTRE ARTĂ ŞI TRADIŢIE", cu siguranţa cel mai iubit proiect al artistei şi Iulia Gal, pictor şi membru UAP din 2009 cu trei exponate de excepţie: Vas cu bujori, Balcic şi Crizanteme.

De la ora 18:30 începem petrecerea "Sărbătoare Populară la Palatul Mogoşoaia"!

Elena Dana Radu vine alături de noi acompaniată de Taraful Nelu Radu, pentru o demonstraţie de virtuozitate muzicală tipic românească. Taraful extins are o componenţă de 9 instrumentişti, iar instrumentele muzicale folosite sunt cele autentic româneşti, pentru a putea reda cu adevărat starea muzicală de la începuturile muzicii de taraf.

Pentru iubitorii de dans avem un moment deosebit pregătit, pentru că am invitat alături de noi Ansamblul de dansuri populare Doina. Dansatorii ansamblului (studenţi şi absolvenţi) realizează o activitate de Edutainment - activitate recreativă cu scop educativ şi relaxare prin mişcare fizică.

Repertoriul coregrafic şi muzical, interpretat în costume zonale autentice, cuprinde suite de jocuri şi melodii din principalele regiuni etno-folclorice ale României [Transilvania, Muntenia, Oltenia, Oaş, Dobrogea, Moldova, Banat, Crişana, Maramureş].

Întreg spectacolul va fi prezentat de actriţa Miruna Ionescu, căreia îi va reveni deosebita plăcere de a o invita pe scenă pe Alina Dincă, finalistă a emisiunii Românii au Talent şi considerată o voce de aur a României. Alina va interpreta muzică din repertoriul naţional românesc.

Invitatul surpriză pregătit pentru seara zilei de 14 august 2016 a studiat la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj (1966-1973). A fost un student eminent. Încă din anii studenţiei s-a impus ca interpret, prin calităţile deosebite ale timbrului său vocal, bogăţia şi valoarea repertoriului ales. A interpretat şi arii din operă şi operetă. Din 1973 este licenţiat în artă, specialitatea muzică clasică.

Da, doamnelor şi domnilor, invitatul special este Domnul Gheorghe Turda!

Informaţii suplimentare pot fi găsite atât pe site-ul https://www.palatebrancovenesti.ro la rubrica News cât şi pe pagina oficială de Facebook a instituţiei Centrul de Cultură "Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului".

Vă mulţumim şi vă aşteptăm cu drag!

 

P.S. Şi, să nu uităm că luni, 15 august 2016, începând cu ora 15:30, pentru iubitorii muzicii de fanfară, Fanfara PROMENADA a pregătit un repertoriu nou în stagiunea de concerte 2016, alcătuit din: marşuri, valsuri, tangouri, muzică latino, precum şi prelucrări folclorice din repertoriul naţional. Conducerea fanfarei este asigurată de Col. Florian Mihai şi dirijorul Florin Ciofică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.