Achiziţionarea primei tale maşini la mâna a doua poate fi o experienţă interesantă, dar şi destul de descurajantă. Cu atât de mulţi factori şi elemente de bifat, tot procesul poate deveni destul de bulversant pentru un şofer începător. Chiar şi aşa, probabil îţi doreşti să te asiguri că investiţia ta este una cât se poate de înţeleaptă. În rândurile următoare, vei descoperi câteva detalii cheie, la care ar fi indicat să fii atent, atunci când îţi alegi primul automobil second hand.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

 Iată primele cinci lucruri la care ar fi indicat să fii atent atunci când îţi cumperi prima maşină la mâna a doua!  

 

1. Să deţină toate accesoriile necesare

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

 

Atunci când inspectezi o maşină utilizată, asigură-te că aceasta vine cu toate accesoriile esenţiale. Printre aceste detalii importante se numără manualul proprietarului, roata de rezervă, cricul şi alte elemente esenţiale ce sunt furnizate, de obicei, de către producător. De asemenea, o maşină bine întreţinută este indicat să aibă şi toate fişele de service. Aceste documente îţi pot oferi informaţii despre istoricul vehiculului şi despre cât de bine a fost îngrijit.

2. Să fie echipată cu anvelope specifice sezonului

Este esenţial ca maşina pe care o „ai în vizor” să fie echipată cu anvelope adecvate sezonului curent sau celui imediat. Anvelopele nepotrivite îţi pot pune în pericol siguranţa şi pot duce la costuri suplimentare imediat după cumpărare. Ar fi indicat ca maşina pe care o achiziţionezi să fie echipată corespunzător sezonului sau, măcar, să aibă cauciucuri de rezervă. Însă, dacă lipsa anvelopelor potrivite reprezintă singura problemă a automobilului dorit, îţi poţi cumpăra cu uşurinţă anvelope de pe site-ul altex.ro la un preţ extrem de avantajos, sau, dacă nu eşti adeptul cumpărăturilor online, poţi vizita orice service sau magazin auto omologat pentru a-ţi echipa vehiculul corespunzător.

3. Să nu aibă un kilometraj extrem de mare

Kilometrajul ridicat poate fi un indicator al uzurii. În general, o maşină cu un kilometraj redus va avea o durată de viaţă mai lungă şi va necesita mai puţine reparaţii decât una cu un kilometraj ridicat. Încearcă să găseşti o maşină care a fost condusă sub kilometrajul mediu anual. Acest lucru nu numai că-ţi va asigura o performanţă mai bună la condus, dar va creşte şi valoarea de revânzare dacă decizi să vinzi maşina în viitor.

4. Să nu aibă un istoric cu accidente grave

Istoricul de accidente al unui vehicul poate avea un impact semnificativ asupra fiabilităţii şi siguranţei acestuia. Asigură-te că maşina nu a fost implicată în niciun accident grav sau foarte grav. De obicei, poţi obţine aceste informaţii prin intermediul unui raport privind istoricul vehiculului, care detaliază proprietatea anterioară, accidentele şi orice reparaţii majore.

 

5. Verifică dacă există rechemări sau probleme de siguranţă

 

Înainte de a finaliza achiziţia, verifică dacă maşina are rechemări în service deschise sau probleme de siguranţă nerezolvate. Producătorii recheamă adesea vehiculele în service pentru a remedia defectele legate de siguranţă şi este important să te asiguri că orice astfel de defecte au fost remediate de producător. Poţi găsi informaţii despre rechemările modelului de automobil dorit pe site-ul web al producătorului sau prin diverse baze de date online.

 

Cumpărarea primei tale maşini second-hand este o etapă importantă, iar luarea unei decizii în cunoştinţă de cauză îţi poate economisi timp, bani şi stres, pe termen lung. Asigurându-te că maşina are toate accesoriile necesare, este echipată cu anvelope specifice sezonului, are un kilometraj rezonabil, nu are un istoric de accidente grave şi nu există rechemări nerezolvate, vei putea realiza cea mai bună alegere ca viitor proprietar. Spor la căutat maşina mult visată!


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.