JYSK şi UNICEF în România au semnat un parteneriat pe trei ani în beneficiul copiilor români. În primul an, compania scandinavă susţine proiectul pilot Servicii Comunitare pentru Copii implementat de UNICEF în 45 de comunităţi din judeţul Bacău.
“Copiii au nevoie de susţinere pe termen lung pentru a creşte protejaţi, sănătoşi şi fericiţi în propriile lor familii. Serviciile integrate bazate pe comunitate în domeniul protecţiei sociale, a sănătăţii şi educaţiei le oferă părinţilor vulnerabili informaţii, asistenţă şi susţinere pentru a-şi îngriji mai bine copiii şi pentru a-i ajuta să prospere. Suntem încântaţi că JYSK s-a angajat la un parteneriat pe termen lung în beneficiul tuturor copiilor din România”, a spus Pieter Bult, Reprezentantul UNICEF în România.
Proiectul pilot Servicii Comunitare pentru Copii are două componente: Pachetul Minim de Servicii şi Pachetul Educaţie Incluzivă de Calitate, acompaniate de campanii de informare, sensibilizare şi educare pentru părinţi şi copii deopotrivă.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
“Ne bucurăm că, prin intermediul acestui parteneriat cu UNICEF, vom putea contribui la îmbunătăţirea vieţii copiilor din familiile vulnerabile. Credem că fiecare copil are dreptul la educaţie, la servicii de sănătate şi protecţie socială şi la un mediu în care să se simtă în siguranţă. Acestea sunt servicii de bază de care copiii aflaţi în cele 45 de comunităţi din Bacău vor beneficia datorită programelor desfăşurate de UNICEF şi vor putea, astfel, să aibă o copilărie fericită. Credem că avem obligaţia morală de a ne implica în comunităţile în care activăm. Este una dintre filozofiile de bază ale companiei JYSK”, a declarat Alex Bratu, Country Manager JYSK România.
În 2014, UNICEF în România, împreună cu Guvernul României şi partenerii săi, a lansat proiectul pilot denumit Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităţii – Servicii Comunitare pentru Copii. Teoria din spatele acestui proiect susţine că implementarea unui pachet de servicii care asigură intervenţia timpurie va reduce costurile pe termen scurt şi mediu din sectorul social. Lecţiile învăţate din proiectul pilot implementat în Bacău pot sprijini toţi cei patru milioane de copii din România să beneficieze de servicii bazate pe comunitate.
Pachetul Minim de Servicii pentru copii şi familiile lor este format din servicii bazate pe comunitate de protecţie socială, sănătate şi educaţie. Acesta presupune prezenţa în fiecare comunitate a cel puţin unui asistent social, unui asistent medical şi a unui consilier şcolar. Împreună, aceşti profesionişti îi ajută pe copiii vulnerabili şi familiile lor să îşi evalueze nevoile şi oferă asistenţă personalizată.
Prin implementare Pachetului de Educaţie Incluzivă de Calitate, UNICEF şi partenerii săi se concentrează pe prevenirea neînscrierii la şcoală, a absenteismului, abandonului şi părăsirii timpurii a şcolii, precum şi pe îmbunătăţirea rezultatelor şcolare şi a competenţelor.
Mai multe detalii despre:
- Pachetul Minim de Servicii sunt disponibile aici: https://www.unicef.ro/wp-content/uploads/Brosura-pachet-minim-de-servicii.pdf,
- Pachetul Educaţie Incluzivă de Calitate aici: https://www.unicef.ro/wp-content/uploads/Pachetul-Educatie-Inclusiva-de-Calitate.pdf.
Despre JYSK
JYSK România face parte din JYSK Nordic, un lanţ internaţional de retail care comercializează produse pentru casă. JYSK îşi are originile în Scandinavia: primul magazin s-a deschis în Danemarca în 1979. În prezent, JYSK GROUP deţine peste 2,400 de magazine şi are 20,000 de angajaţi în 44 de ţări. În Germania şi Austria, numele său este Dänisches Bettenlager – iar JYSK în restul lumii. JYSK GROUP doreşte să fie prezent în întreaga lume cu oferte bune pentru toţi. Patronul şi fondatorul JYSK GROUP este Lars Larsen care este şi patronul lanţurilor retail de mobilă Bolia.com, IDEmøbler şi ILVA – precum şi al altor multor companii. Cifra de afaceri a LARS LARSEN GROUP este de 3.4 miliarde de euro. JYSK a deschis primul magazin în România în 2007, în Oradea. În prezent are 45 de magazine şi peste 500 de angajaţi în România.
Despre UNICEF în România
UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii, pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor începând cu copilăria timpurie până la adolescenţă. În România, UNICEF lucrează cu Guvernul, Parlamentul, autorităţile locale, societate civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi cu mass media, pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală; pentru a proteja adolescenţii şi pentru a monitoriza respectarea drepturilor copiilor; pentru bunăstare socială şi pentru a mobiliza resurse în beneficiul copiilor. Susţinerea financiară a UNICEF provine din contribuţii voluntare ale diferitelor entităţi, corporaţii, fundaţii şi guverne.
Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.