Agenţia Naţionalã de Integritate a constatat faptul cã HOBEANU DUMITRU s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 ianuarie – 4 martie 2013 întrucât, simultan cu deţinerea funcţiei publice, a desfãşurat şi activitatea remuneratã de evaluator al Spitalului Orãşenesc Tg. Bujor (în baza unui contract de prestãri servicii încheiat cu Comisia Naţionalã de Acreditare a Spitalelor), realizând astfel venituri plãtite de CoNAS în cuantum de 10.021 lei.
De asemenea, HOBEANU DUMITRU s-a aflat în stare de incompatibilitate şi în perioada 2011 - 2012, întrucât, simultan cu deţinerea funcţiei publice, a exercitat şi funcþii (agent de promovare si consultant) în alte domenii de activitate din sectorul privat care au avut legãturã directã sau indirectã cu atribuþiile funcþiei publice deţinute în aceeaşi perioadã, realizând venituri în cuantum de 4.285,12 lei.
Persoana evaluatã a încãlcat astfel dispoziţiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003 potrivit cãruia: „Funcþionarii publici nu pot deþine alte funcþii ºi nu pot desfãºura alte activitãþi, remunerate sau neremunerate în cadrul autoritãţilor sau instituţiilor publice” şi respectiv dispoziţiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 potrivit cãruia: „Funcþionarii publici, funcþionarii publici parlamentari ºi funcþionarii publici cu statut special pot exercita funcþii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legãturã directã sau indirectã cu atribuþiile exercitate ca funcþionar public, funcþionar public parlamentar sau funcþionar public cu statut special, potrivit fiºei postului”.
Persoana evaluatã a fost informatã despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiazã – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. HOBEANU DUMITRU a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.
„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încãlcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinarã si se sancţioneazã potrivit reglementãrii aplicabile demniãţii, funcţiei sau activitãţii respective […]”.
„Persoana […] faţã de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publicã […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcţia ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcţie eligibilã, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”.
Agenţia Naţionalã de Integritate îşi exercitã atribuţiile cu respectarea principiilor legalitãţii, confidenţialitãţii, imparţialitãţii, independenţei operaţionale, celeritãţii, bunei administrãri, precum si al dreptului la apãrare.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.