Tot mai multi barbati isi pun masculinitatea sub semnul intrebarii si sunt confuzi cu privire la menirea lor in grupurile din care fac parte, fie ca e vorba de job sau familie, fie de societate ca intreg. Daca in trecut barbatului ii revenea in mod clar rolul de a procura resurse si de a fi protectorul familiei, in prezent raportul masculin-feminin devine din ce in ce mai confuz, iar evolutia tehnologica face ca totul sa fie prea accesibil si confortabil. Asadar, in comunitatile moderne, a-ti dezvolta masculinitatea trebuie sa fie o decizie constienta, sustinuta prin actiune.
Iata, in continuare, declansatorii pe care un barbat poate sa ii foloseasca pentru a-si redobandi puterea si increderea in fortele proprii, dar si cateva obiceiuri de integrat in rutina de zi cu zi!
Lanseaza-ti provocari
Infruntarea si depasirea provocarilor si ale obstacolelor este insasi piatra de temeile a masculinitatii. Puterea latenta a barbatului se activeaza doar odata ce iese din zona de confort si se pune fata in fata cu situatii reale de viata, ce necesita curaj si determinare pentru a fi solutionate. In definitiv, nici rasa umana nu ar fi evoluat fara provocari, fie ca e vorba de inventarea rotii, fie de construirea primului zgarie nori.
Selectia naturala, valabila atat la animale, cat si la oameni, functioneaza foarte clar dupa principiul ca doar cel puternic si adaptat supravietuieste si procreeaza. Asadar, principala misiune a barbatului este sa iasa din pestera si sa-si foloseasca atat atuurile atat fizice, cat si pe cele intelectuale, pentru a-si castiga rolul cuvenit in grupul social.
Si care sunt primii pasi concreti in aceasta directie?
-
Apuca-te de un sport pe care sa il practici regulat
-
Mediteaza 10-15 minute in fiecare dimineata
-
Trezeste-te in fiecare zi cu o jumatate de ora mai devreme decat in mod obisnuit
-
Antreneaza-ti mintea si acumuleaza informatie specifica, pe un anumit domeniu
-
Abordeaza o femeie complet necunoscuta intr-un context social, ca de exemplu intr-o cafenea sau in parc
Bazeaza-te pe tine insuti
In societatile traditionale, barbatul era responsabil sa securizeze familia si sa furnizeze toate cele necesare din perspectiva materiala. Asadar, fiecare reprezentant al sexului masculin, ghidat de propria putere interioara, se zbatea sa isi faca un rost si sa devina stalpul si protectorul femeii si al copiilor sai. In prezent, unii barbati cauta validare exterioara in alte locuri, incepand de la like-urile de pe retelele de socializare si pana la complimente ce tin de aspectul fizic, vestimentatie, etc. Barbatul matur si asumat stie, insa, ca singura confirmare de care are cu adevarat nevoie este cea venita din interior. Cu siguranta ca a te baza pe tine insuti nu inseamna a te izola complet de ceilalti, ba din contra, inseamna a te conecta cu oamenii de pe o pozitie de integritate si asumare.
Iata ce poti sa faci concret pentru a prinde incredere in tine!
-
Accepta critica si sfaturile celorlalti, dar ia decizii pe baza propriei tale judecati
-
Foloseste hainele corect, precum o eticheta pentru un anumit context social, si nu doar din perspective estetice. A atrage atentia prin frumusete si creativitatea vestimentatiei este un aspect important, mai ales cand interactionezi cu persoane care nu te cunosc foarte bine. Daca vrei sa iti completezi garderoba cu articole ce iti descriu perfect personalitatea, poti alege din varietatea de camasi pentru barbati de la Massini.
-
Devino constient de potentialul tau, antreneaza-l si foloseste-l pentru a aduce valoare celorlalti si societatii ca intreg!
In final, a fi barbat inseamna sa-ti asumi raspunderea pentru propria viata si pentru propriile alegeri. Inseamna sa te opresti din a te compatimi si, in schimb, sa actionezi in directia scopurilor tale, sa faci uz de talentele pe care le ai, de cunoasterea ta, dar si de povestea de viata care te-a croit intr-un anumit fel.
Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.