Pe cât de populară este limba engleză pe atât este de fascinantă. Încă de pe băncile şcolii facem cunoştinţă cu ea, aceasta fiind o limbă secundară, folosită ca şi mijloc de comunicare pe lângă cea maternă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Totuşi studierea ei nu se opreşte doar la a vorbi corect gramatical sau la a purta o conversaţie, pentru cei care vor mai mult decât atât, pot descoperi istoria minunată a acestei limbi pe care mulţi nu o cunosc.

Conform Wikipedia, engleza modernă este numită şi “lingua franca” globală. Este o limbă dominantă pe plan internaţional în domeniile afacerilor, a ştiinţei, comunicaţiei, divertismentului şi multe altele.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

După cel de-al Doilea Război Mondial, influenţa culturală şi economică ce creştea în Statele Unite a dus la o răspândire accelerată a acestei limbi. Spre exemplu, într-o singură zi la şcoală, aproximativ 1 miliard de elevi învaţă limba engleză.

Importanţa cunoaşterii acestei limbi vine de la faptul că peste un miliard de oameni de pe glob vorbesc această limbă, fiind una dintre cele 6 limbi oficiale ale Naţiunilor Unite. În plus, cunoaşterea ei deschide noi oportunităţi în foarte multe domenii şi ocupaţii.

Aşadar, engleza nu este doar o simplă limbă, are o întreagă istorie şi cultură în spate.

Dacă vrei să începi cursuri limba engleza companii sau pur şi simplu pentru tine, poţi descoperi şi istoria, tradiţiile nu doar partea teoretică sau gramaticală.

Iată câteva lucruri interesante despre limba engleză

  • cea mai scurtă propoziţie în limba engleză este: Go! (Du-te!)
  • cel mai lung cuvânt în limba engleză este:

Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis şi este numele unei boli

  • este o limbă oficială în 27 de provincii non suverane şi 67 de state
  • este o limbă vie pentru că în fiecare an apar aproximativ 4000 de cuvinte noi în dicţionar
  • aproximativ 80% din informaţiile ce se stochează în calculatoare sunt în limba engleză
  • acronimul LOL ( în limba română înseamnă “râd în hohote”) a fost inclus în anul 2011 în dicţionarul Oxford al Limbii Engleze
  • faimosul dramaturg William Shakespeare a inventat aproximativ 1000 de cuvinte în limba engleză. Printre acestea se numără “swagger” (a face pe grozavul), “torture”(tortură), “break the ice” (a sparge gheaţa) şi multe altele.

Sunt doar câteva curiozităţi despre limba engleză pe care mulţi dintre noi poate că nu le ştiam.

Aşa cum limba engleză este într-o continuă dezvoltare aşa şi tehnologia ne aduce zi de zi noi oportunităţi pentru a ne eficientiza timpul, pentru a învăţa lucruri noi.

Partea bună a lucrurilor este că mulţi oameni îşi doresc să înveţe limba engleză, conştientizând avantajele care vin la pachet cu aceasta, însă tot atât de mulţi nu ştiu care ar fi modalitatea cea mai potrivită prin care o pot învăţa.

Una dintre soluţiile cele mai eficiente este de a învăţa online, apelând la cursuri în acest sens. Desigur, înainte de a face acest pas, trebuie să cauţi un site de specialitate şi de încredere, cu lectori cu experienţă vastă în spate. Unul dintre aceste site-uri este şi LinguaTranscript.ro. Poţi învăţa aici cursuri specializate în domeniul afacerilor, pentru un limbaj de specialitate în diferite domenii astfel încât îţi vei putea lărgi bagajul informaţional şi îţi vei exersa gândirea laterală.

Desigur, lectorii de aici nu predau doar această limbă, ci poţi opta şi pentru învăţarea limbilor germană, spaniolă, franceză, italiană şi multe altele.

Au o gamă vastă de servicii şi sunt destul de transparenţi. Poţi alege chiar tu programul de învăţare, în zilele şi orele la care eşti tu disponibil.

Aşadar, dacă vrei să descoperi tainele limbilor străine mai mult decât le ştii la momentul actual, optează pentru aceste cursuri, predate de oameni specializaţi, aşa cum sunt cei de la Lingua TranScript.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.