Prieteniile la locul de muncă pot avea numeroase avantaje, atât la nivel individual, cât şi pentru întreaga echipă şi companie. Doar că, uneori, nu e atât de simplu să reuşeşti să creezei astfel de legături, chiar dacă ţi-ai dori.
A avea prieteni la locul de muncă poate părea, la prima vedere, puţin de neînţeles. Te poţi gândi că n-ai nevoie de aşa ceva, fiindcă mergi la serviciu pentru a lucra, nu pentru a sta de vorbă şi a-ţi povesti viaţa celor de acolo, în ideea de a vă împrieteni.
În fapt, această situaţie trebuie gândită altfel. Mai exact, oamenii stau în general opt sau chiar zece ore la locul de muncă. Uneori, petreci mai mult timp acolo, decât acasă cu familia, iar a petrece ore întregi, zi de zi, ani la rând, într-un mediu ostil şi rece, e foarte probabil să ducă la uzură psihică şi pierdere a motivaţiei, a stimei de sine, a dorinţei de a progresa şi de a veni cu drag la serviciu.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Mediu de lucru şi atmosfera de acolo sunt direct legate de performanţa individuală şi a echipei, iar această performanţă se vede în cifrele înregistrate de companie.
Acestea fiind spuse, este evident că prieteniile la locul de muncă sunt necesare, dar cum le obţinem?
Iată câteva activităţi ce merită desfăşurate alături de colegi, deoarece au rolul de a contribui la crearea unor relaţii apropiate:
Ieşirile în oraş sunt cele mai importante
Organizaţi-vă şi ieşiţi în oraş, de câte ori aveţi ocazia. O muzică bună, un preparat culinar delicios şi atmosfera relaxantă dintr-un restaurant pot face minuni.
Nu doar că te vei împrieteni mai bine cu ai tăi colegi, dar veţi reuşi să vă cunoaşteţi mai bine, dincolo de imaginea pe care fiecare o afişează la serviciu, aşa cum este normal. Dacă eşti în căutare de restaurante cu muzică live în Bucureşti, ce zici de BerariaH.ro? Cei de aici de-abia aşteaptă să-ţi contureze cadrul idilic pentru o seară de neuitat alături de viitorii tăi buni prieteni.
Participaţi la competiţii sportive
În zilele noastre, aproape toate companiile organizează diverse jocuri sau competiţii sportive în rândul angajaţilor, iar scopul lor este fix acela de a uni echipele, de a apropia oamenii.
Dacă firma pentru care lucrezi nu organizează astfel de activităţi, nu este nicio problemă. O puteţi face voi, pe cont propriu. Chiar tu poţi iniţia o invitaţie în cadrul unui club sportiv, unde să puteţi face mişcare şi, totodată, să vă distraţi jucând, spre exemplu, handbal, fotbal sau tenis de câmp.
Nu rata niciun Team Building
Team Building-urile sunt acele momente în care echipele de la serviciu se detaşează de lucru, de atribuţii şi de spaţiul dedicat muncii şi pleacă într-o mică vacanţă împreună.
Este momentul ideal să cunoşti oamenii din jurul tău, de la job, aşa cum sunt ei în viaţa de zi cu zi şi să te apropii de cei pe care-i consideri asemeni ţie sau care, pur şi simplu, te fascinează prin felul lor de a fi şi pe care ţi-i doreşti mai mult în preajmă.
În concluzie, pentru a reuşi să legi prietenii cu oamenii de la serviciu, trebuie să ai activităţi în afara clădirii de birouri, să ieşiţi la restaurant şi să vă bucuraţi de o seară reuşită cu muzică bună şi mâncare pe măsură. De asemenea, e important să participaţi la competiţii sportive împreună şi să nu rataţi niciun Team Building.
Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.