Gospodarii de pretutindeni se afla mereu in cautarea unor solutii prin care sa isi faca mai usoara misiunea de a avea grija de curtea si gradina lor. Totodata, profesionistii care se ocupa de ingrijirea elementelor de vegetatie cauta sa isi completeze arsenalul de scule si echipamente cu unele moderne si eficiente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Motocoasa este o astfel de scula care poate sa te scape de eforturi majore si de mult timp pierdut. Pentru a putea sa isi indeplineasca cu brio functiile, este important ca echipamentul sa dispuna de componente si accesorii de calitate superioara. Un fir de motocoasa este esential, din punctul de vedere al randamentului uneltei.

Criteriile in functie de care sa alegi un fir motocoasa

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Calitatea firului pe care il folosesti influenteaza nu doar capacitatea motocoasei de a taia vegetatie de o anumita duritate, ci si cantitatea de timp si efort pe care trebuie sa o depui atunci cand lucrezi cu aceasta unealta. In cazul unui fir de motocoasa de calitate slaba sau care este nepotrivit pentru proiectele tale, apar problemele.

Concret, vei fi nevoit sa inlocuiesti foarte des firul, deoarece acesta se va rupe. Chiar daca nu cedeaza, un fir de slaba calitate nu va face fata vegetatiei dure sau nu va putea oferi taieri precise, mai ales in locuri greu accesibile. Iata care sunt cele cinci criterii in functie de care sa alegi firul:

1. Grosime - este foarte importanta, deoarece trebuie sa fie potrivita cu modelul pe care il detii. Un fir de motocoasa gros este si unul rezistent, astfel ca el va fi mai putin expus ruperilor si va putea sa asigure taieri mai precise si rapide.

2. Material - exista fire din poliamida, nailon, precum si fire cu insertie din otel. Mai accesibile din punct de vedere financiar, nailonul si poliamida sunt cele mai comune. Un fir produs din acest tip de material va asigura indeplinirea unor sarcini de baza, insa, pentru sarcini mai complexe, este recomandat sa apelezi la o varianta cu insertie din otel.

3. Lungime - poti investi in fire cu o lungime care sa varieze de la cativa centimetri, pana la cativa metri. Firele scurte sunt, de regula, potrivite pentru taierea gazonului obisnuit sau a plantelor subtiri. In cazul in care trebuie sa tai buruieni groase si inalte, trebuie sa te orientezi catre un fir cu lungime mai mare.

4. Configuratie - exista fire simple, duble sau triple. Diferenta se face la nivelul numarului de fire individuale din care este compus accesoriul de taiere al motocoasei. Firul dublu si cel triplu se utilizeaza pentru taieri agresive, necesare in situatiile in care te confrunti cu o vegetatie densa si dura. Daca este vorba despre vegetatie precum iarba, este suficient un fir simplu.

5. Compatibilitate - motocoasele moderne au particularitati diverse, in privinta diametrului si sistemului prin care se monteaza firul. Trebuie sa te asiguri ca investesti intr-un fir de motocoasa potrivit cu specificatiile utilajului tau, iar acest lucru poate fi verificat in manualul echipamentului.

Alege tipul de fir de motocoasa de care ai nevoie, de pe GeneralMotor.ro, si doteaza-ti echipamentul cu accesoriile ideale pentru a-i maximiza randamentul. Foloseste cu atentie motocoasa si obtine rezultate eficiente, cu efort minim!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.