În unele situaţii urgente, poate atunci când lucrurile nu par să îşi găsească rezolvare pe cale amiabila, un reprezentant al legii poate fi luat în vedere pentru ca acel caz să aibă un final fericit. Deşi multă lume evită să consulte un avocat pentru că se spune că acesta are un onorariu mare, atunci când lucrurile se complică prezenţa lui este mai mult decât obligatorie.
Când este cazul contactării unui avocat dacă eşti într-o situaţie de tipul celei de executare silita? În acest articol urmează să afli mai multe detalii şi să vezi dacă în situaţia de faţă ai nevoie de un avocat. Vei avea nevoie de unul care să îţi acorde, mai întâi de toate, consultanţă şi chiar reprezentare în instanţă atunci când îi sunt solicitate serviciile.
Când iei legătura cu un avocat?
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Poţi să ceri sfatul unui avocat atunci când ai primit o amendă şi doreşti să o contestezi sau să negociezi sancţiunile. În cazul în care ţi se pare că ţi s-a făcut o nedreptate şi ai primit o amendă, deşi tu consideri că nu ai făcut nimic, atunci un avocat te poate lămuri şi poate lua atitudine.
Când se pune problema unor acuzaţii contravenţionale grave sau a unor încălcări care implică posibile consecinţe juridice, tot un avocat te poate sfătui şi îţi poate explica care este un posibil rezultat la care se poate ajunge.
Cum te poate ajuta un avocat?
Avocatul examinează circumstanţele împreună cu cel în cauză şi analizează dacă această încălcare a legii este una de natură contravenţională. Tot el furnizează consilierea juridică pentru orice persoană pentru a explica în detaliu drepturile şi obligaţiile clientului în cadrul procedurilor.
Dacă se ajunge la reprezentare în instanţă, avocatul reprezintă clientul în faţa autorităţilor sau în instanţă în cazul unor procese ce ţin de domeniul contravenţional. Tot acesta oferă o apărare juridică pentru a contracara acuzaţiile şi pentru a argumenta în favoarea clientului în faţa instanţei sau autorităţilor.
Poţi de asemenea să apelezi la un cabinet de avocatură. La cazurile mai complexe avocaţii pot lucra în echipă, vor interveni în cazul în care te confrunţi cu probleme de acest tip şi numai. Aria de activitate este una complexă, infracţiuni contra persoanei, contra patrimoniului, rutiere, de corupţie sau de serviciu. Apelarea la un avocat aduce cu sine şi acea linişte interioară de care fiecare persoană are nevoie. Uneorii problemele de acest gen sunt unele care vin la pachet şi cu stres, griji şi o dorinţă de rezolvare rapidă.
Cum se poate lua program o vizită la avocat?
Unii avocaţi sunt disponibili pentru a prelua cazuri şi îi găseşti online. Au pagină de prezentare şi astfel poţi programa o întâlnire pentru a se discuta problemele pe care le ai, dar şi posibilele rezolvări. Nu trebuie să amâni această întâlnire dacă treci printr-o situaţie urgentă şi ai nevoie de sfatul unui avocat dedicat cât de curând posibil, fie că este vorba despre executarea silită sau alte situaţii legale de rezolvat.
Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.