Anvelopele de iarnă sunt excelente pentru a asigura tracţiunea şi aderenţa necesare atunci când temperaturile scad sub 7 grade Celsius. Dar ce se întâmplă atunci când temperaturile încep să crească? Este timpul să le schimbaţi cu anvelope de vară. În acest articol, analizăm momentul potrivit pentru a schimba anvelopele de iarnă cu cele de vară, acordând o atenţie deosebită temperaturii de afară şi necesităţii ca aceasta să depăşească în mod constant 7 grade Celsius înainte de a face schimbarea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

I. Ce sunt anvelopele de iarnă şi de vară?

Anvelopele de iarnă sunt special concepute cu un profil al benzii de rulare care poate asigura o aderenţă maximă la temperaturi scăzute - mai mici de 7 grade Celsius - datorită compusului de cauciuc utilizat în construcţia lor. Între timp, anvelopele de vară au fost proiectate pentru performanţe optime la temperaturi mai ridicate, când există un risc mai mic de gheaţă sau zăpadă pe drumuri şi autostrăzi. Acest tip de anvelope are, de obicei, o aderenţă mai bună pe uscat pe distanţe scurte, împreună cu o putere de frânare îmbunătăţită şi pe suprafeţe umede.

II. De ce contează temperatura

Atunci când se analizează dacă este momentul să se treacă de la anvelopele de iarnă la cele de vară, temperatura joacă un rol important, deoarece chiar şi o uşoară creştere a temperaturii ambientale poate reduce eficienţa anvelopelor de iarnă, îmbunătăţind considerabil performanţa celor de vară. Din motive de siguranţă, orice schimbare ar trebui să se facă numai după ce temperaturile exterioare au depăşit în mod constant 7 grade Celsius pe o perioadă de timp susţinută. Acest lucru ajută la asigurarea faptului că orice maşină echipată cu anvelope de iarnă va avea încă suficientă aderenţă până când cele de înlocuire pot fi montate corect, precum şi la asigurarea unei durate de viaţă mult mai lungi în comparaţie cu cazul în care acestea ar fi fost pur şi simplu schimbate fără a se lua în considerare în prealabil schimbările de temperatură.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

III. Cum să verificaţi uzura anvelopelor

Este, de asemenea, important ca orice şofer care ia în considerare schimbarea anvelopelor de iarnă cu cele de vară să verifice mai întâi benzile de rulare actuale şi să se asigure că nu sunt uzate peste limitele legale. Acest lucru ar putea duce la performanţe slabe în timpul perioadei de tranziţie înainte ca noile anvelope să poată fi montate corect. În general, majoritatea producătorilor de autovehicule recomandă verificarea adâncimii benzii de rulare a anvelopelor la fiecare 10.000 de kilometri parcurşi. Orice valoare mai mică de 3 mm ar putea duce la reducerea performanţelor de frânare pe timp de ploaie, precum şi la pierderea mai uşoară a contactului dintre suprafaţa drumului şi cauciuc, conducând la situaţii potenţial periculoase pe drumuri alunecoase. Se naşte astfel necesitatea înlocuirii anvelopelor, iar un loc bun pentru achiziţia unui set nou este site-ul Anvelope-oferte.ro.

IV. Momentul potrivit pentru a face trecerea

În general, se recomandă ca şoferii să înceapă să se gândească la schimbarea anvelopelor de iarnă cu cele de vară atunci când temperaturile medii zilnice depăşesc 7 grade Celsius în mod constant timp de mai multe săptămâni. Momentul exact depinde în mare măsură de regiunea dvs. specifică în timpul diferitelor anotimpuri. Dacă locuiţi într-un loc deosebit de friguros, cel mai bine ar fi să aşteptaţi până la jumătatea lunii mai, în timp ce cei care locuiesc mai aproape de câmpie ar beneficia probabil de schimbări mai devreme, cum ar fi la sfârşitul lui martie/începutul lui aprilie. În orice caz, cercetarea prealabilă a modelelor climatice locale ar trebui să vă ajute să vă asiguraţi că luaţi decizii în timp util în ceea ce priveşte schimbarea anvelopelor.

Schimbarea anvelopelor de iarnă cu cele de vară poate îmbunătăţi drastic manevrabilitatea şi performanţa generală a vehiculului, în special în timpul perioadelor calde, când drumurile devin din ce în ce mai alunecoase din cauza zăpezii topite/ gheţii. Cu toate acestea, trebuie să aveţi grijă, acordarea unei atenţii deosebite la verificarea prealabilă a nivelului de uzură a anvelopelor şi asigurarea faptului că temperaturile ambiante se menţin la peste 7 grade Celsius în mod constant ar trebui să ajute la minimizarea riscurilor asociate cu efectuarea unor astfel de schimbări şi la prelungirea duratei de viaţă generale a ambelor seturi de anvelope în mod corespunzător! Toate lucrurile luate în considerare, schimbarea unui tip de anvelope cu altul rămâne o parte vitală pentru menţinerea experienţei de condus în siguranţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.