Sarcina se număra printre cele mai delicate şi speciale perioade din viaţă şi vine la pachet cu un amalgam de emoţii. De aceea, în această perioadă este esenţial să te relaxezi, să te odihneşti şi să te pui pe primul loc. Din fericire, există zeci de activităţi frumoase şi relaxante pe care le poţi desfăşura uşor, fără cheltuieli sau eforturi prea mari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Iată câteva sugestii de activităţi pentru o sarcină ZEN

Lectură

Lectura este o activitate de care merită să te bucuri din plin pe perioada sarcinii. Te ajută să te relaxezi, nu implică ecrane şi se poate desfăşura atât acasă, cât şi în parc, în vacanţă sau pe plajă. Alege cărţi care îţi trezesc interesul, cu subiecte pe placul tău. Poţi alege thrillere, cărţi de dragoste, biografii sau titluri de dezvoltare personală.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Journaling

Uneori, să îţi scrii gândurile şi ideile pe hârtie poate avea un efect terapeutic, mai ales într-o perioadă delicată, precum cea a sarcinii. În jurnalul tău poţi să scrii orice doreşti, de la ce faci într-o zi şi până la poezie, articole sau liste de cumpărături. În perioada sarcinii, listele de cumpărături sunt esenţiale pentru o organizare ca la carte. E important să adaugi produse de bază, precum pătuţul, hăinuţele sau căruciorul. Vestea bună e că shoppingul se poate face mai uşor ca niciodată, 100% online. Spre exemplu, pe babymatters.ro ai cărucioare 3 în 1 Cybex Fashion la super preţ, dar şi alte produse esenţiale pentru creşterea celui mic.

Plimbări în aer liber

Plimbările în aer liber sunt perfecte pentru relaxare şi deconectare. Dacă sarcina îţi permite şi medicul îţi dă voie să faci plimbări, bucură-te de zile sau seri relaxante în parc. Poţi să pui la cale un picnic, să rămâi să citeşti pe banca după plimbare sau chiar să savurezi o îngheţată.

Pictura sau desen

Activităţile creative, precum pictură şi desenul sunt ideale ca să te relaxezi înainte de venirea pe lume a bebeluşului. Avantajul acestor activităţi e că se pot desfăşura acasă, fără costuri prea mari. Ai nevoie doar de câteva ustentile şi de propria creativitate, pe care o poţi aşterne pe pânză sau hârtie oricum doreşti.

Gătit

Gătitul este un prilej de relaxare, dar te ajută şi să te bucuri de mese gustoase cu ingrediente fresh. Dacă sarcina îţi permite, încearcă să găteşti ori de câte ori ai poftă de ceva bun şi ai chef de o astfel de activitate. Poţi să prepari prăjituri, fripturi, salate, paste sau chiar feluri de mâncare gourmet.

Proiecte DIY

Proiectele Do It Yourself sau proiectele realizate pe cont propriu pentru casa sunt o ocazie foarte bună de a da un refresh locuinţei tale, în timp ce te bucuri de un proces de creaţie frumos. Cauta proiecte DIY pentru casa cât mai simple, precum crearea unor decoraţiuni sau amenajarea unui colţ cu poze.

O sarcină ZEN înseamnă linişte şi pace pentru tine, activităţi frumoase care te ajută să îţi încarci bateriile şi cât mai mult entuziasm pentru momentele superbe ce vor veni. În această perioadă delicată, fă-ţi timp pentru activităţi relaxante, precum lectură, gătitul sau plimbările în parc.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.