Daunatorii din clasa arahnidelor afecteaza atat culturile agricole, livezile si gradinile, cat si sanatatea oamenilor. Tocmai de aceea, folosirea unor substante de combatere a acestor populatii este imperativa ori de cate ori este remarcata prezenta lor. Fie ca este vorba de cereale sau legume, fie de pomi fructiferi sau plante ornamentale, aplicarea tratamentelor cu acaricide poate salva la propriu o recolta. Iata ce specii pot fi eliminate cu ajutorul acestor substante si cateva recomandari din partea expertilor!
Produse care combat eficient acarienii
- Milbeknock
Produsul Milbeknock combate o gama larga de acarieni, dar si unele insecte cum ar fi: musculita alba de sera, afidele, lepidopterele, cicadele, insectele minatoare, tripsi sau nematozii. Datorita formulei sale, acesta intervine in toate stadiile de dezvoltare ale paianjenilor (ou-larva-nimfa-adult) si prezinta o activitate reziduala lunga, de circa 40 - 50 zile. Este recomandat indeosebi pentru a proteja livezile de mar de Paianjenul rosu (Panonychus ulmi) si de Minierul marmorat (Phylonorichter blancardella).
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
- Voliam Targo
Voliam Targo face parte din categoria de acaricide de ultima generatie. Produsul combate un spectru larg de daunatori si ofera o perioada lunga de protectie datorita celor doua substante active din compozitie. Are efect unic ovi-larvicid impotriva insectelor si garanteaza performanta si precizie in combaterea acestora. Acest produs sistemic local este rezistent la spalare si selectiv cu mediul inconjurator, prezentand siguranta pentru consumatori si utilizatori. Se foloseste cu rezultate foarte bune in livezile de mar si par.
- Envidor 240 SC
Envidor face parte din gama de acaricide cu actiune prin contact si ingestie. Produsul are un spectru larg de combatere, o puternica actiune ovicida, controleaza toate stadiile juvenile de larve si de nimfe si reduce substantial fertilitatea femelelor. Substanta se fixeaza in stratul ceros al cuticulei, nu este spalata la precipitatii, iar actiunea nu este influentata de temperaturile ridicate. Se foloseşte pentru combaterea daunatorilor la mar si vita-de-vie, printr-un singur tratament pe sezon, la debutul atacului, dupa inflorire sau la cresterea fructelor, in functie de caz.
- Bermectine
Acest produs patrunde rapid in planta si formeaza un depozit activ de substanta in mezofilul frunzelor, asigurand controlul daunatorilor pe o perioada lunga de timp. Actioneaza in principal prin ingestie, distrugand adultii si larvele care se hranesc cu partile tratate ale plantei. Se foloseste pentru livezile de mar, par sau piersic.
- Floramite
Floramite 240 SC se incadreaza in clasa de acaricide pe baza de bifenazate. Datorita caracteristicilor sale selective este excelent pentru controlul speciilor de acarieni din culturile agricole. Produsul este prietenos cu entomofauna utila, fiind compatibil cu majoritatea programelor de protectie integrata.
- Apollo
Apollo distruge ouale acarienilor, protejeaza cultura o perioada lunga de timp si are un puternic efect rezidual. In cazul aplicarii pe acarienii adulti, rezultatul maxim de combatere se poate constata dupa 2 saptamani de la tratament, asupra generatiei urmatoare.
- Actara
Actara 25 WG actioneaza prin contact si ingestie. Produsul este transportat ascendent prin sistemul vascular, protejand intreaga planta, precum si noile productii. Combate daunatorii atat in stadiul de larva, cat si de adult.
- Vertimec
Vertimec asigura controlul daunatorilor pe o perioada lunga de timp. Distruge adultii si larvele care se hranesc cu partile tratate ale plantei, insa nu are si efect ovicid. Protejeaza excelent culturile de ardei, capsuni, castraveti, mar, par, gutui, pepene, piersic, nectarin, cais, prun, tomate, salata de camp, vinete, zmeur, mur si vita de vie.
Consulta intreaga gama de acaricide si alege produsul de care ai nevoie pentru a proteja culturile vizate! Aplica substantele conform indicatiilor din prospect, iar rezultatele vor fi optime!
Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.