Imediat ce temperaturile scad, poţi observa efectele frigului asupra pielii tale: aceasta devine mai uscată, îşi pierde strălucirea şi, dacă stai prea mult timp afară, există şansa chiar să faci coji dureroase.
Dacă vrei să previi aspectul neplăcut al tenului în sezonul rece, e bine să respecţi câteva reguli stricte de îngrijire a pielii. Înainte să încerci soluţii alternative, este foarte important să consulţi un dermatolog dacă suferi de afecţiuni grave ale acestuia.
Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îţi îngrijeşti pielea în timpul iernii:
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
1. Foloseşte apă călduţă
Poate fi tentant să foloseşti apă fierbinte atunci când este foarte frig afară. Dar duşurile cu apă foarte caldă îţi usucă pielea foarte repede şi, dacă nu te hidratezi imediat, pot apărea crăpături şi eczeme pe ten.
În schimb, alege să îţi clăteşti tenul cu apă călduţă. Apoi, imediat ce te-ai uscat, foloseşte o cremă sau un ser hidratant care să conţină acid hialuronic. Astfel, vei crea o barieră care să prevină uscarea pielii.
2. Menţine umiditate în aer
Pielea ta este bariera care menţine apa în interiorul corpului, iar atunci când aerul este rece şi uscat, cea de la suprafaţa se evaporă mult mai repede şi uşor. Pentru a menţine un nivel de hidratare optim, este important să bei apă de fiecare dată când îţi este sete (poţi avea o sticlă reutilizabilă la tine oriunde te-ai afla).
În plus, este bine să menţii o umiditate între 50% - 60% în locuinţa ta. Din cauza căldurii, e posibil ca aerul să fie prea uscat. O soluţie poate fi utilizarea unui umidificator, care va monitoriza constant nivelul acestui factor de confort.
3. Scapă de părul nedorit
Părul de pe faţă este complet natural, dar, dacă este prezent în exces, poate avea un aspect neplăcut. În special în zilele cu temperaturi scăzute, celulele de piele moartă sau cojile uscate pot rămâne prinse de fire.
Dacă îţi doreşti o piele fină, curată şi strălucitoare poţi scăpa de părul nedorit cu ajutorul unui epilator facial. Alege unul de dimensiuni reduse, care poate ajunge uşor în zonele curbate ale feţei şi care nu provoacă iritaţii.
4. Nu uita de crema de soare
Mulţi oameni cred că soarele poate avea un efect negativ asupra pielii tale doar în timpul verii. Dar acest lucru nu este adevărat. Razele pot pătrunde chiar şi prin nori şi, chiar dacă nu te arde, poate duce îmbătrânirea prematură a pielii.
Astfel, este important să foloseşti crema de protecţie solară în fiecare zi. Utilizează o una mată care funcţionează foarte bine şi ca bază de machiaj sau orice altă variantă este potrivită pentru tipul tău de ten. Factorul de protecţie trebuie să fie peste 30 ca să fie eficient.
5. Foloseşte mai puţine produse exfoliante
Din cauza aerului rece şi uscat, pielea este mult mai sensibilă şi nu este ideal să o exfoliezi la fel de des ca în sezonul cald. Dacă ai tenul foarte uscat, ar trebui să renunţi de tot la acest procedeu şi să te concentrezi pe hidratare.
Altfel, încearcă să foloseşti produse abrazive doar o dată pe săptămână. Nu folosi exfolianţi mecanici, care pot crea mici leziuni pe ten, ci produse care conţin acizi AHA şi BHA.
Un ten sănătos şi strălucitor te ajută să ai mai multă încredere în tine şi să te bucuri de iarnă, fără coji uscate sau eczeme. Hidratează-ţi corpul şi pielea des şi nu uita să porţi cremă cu protecţie solară de fiecare dată când ieşi din casă.
Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.