În rândul tinerilor, gătitul devine din ce în ce mai popular, ca alternativă a ieşirilor la restaurant sau a consumului de fast-food. Această schimbare vine ca o urmare a faptului că tot mai multe persoane conştientizează importanţa nutriţiei sănătoase. Aşa că, pe lângă sport şi odihnă, este adoptată şi o nouă abordare asupra hranei. Cu ingrediente proaspete, fără substanţe nocive, gătitul acasă este o soluţie care va contribui în mod substanţial la sănătatea şi bunăstarea ta. Dacă eziţi să petreci mai mult timp în bucătărie pentru că duci lipsă de idei, vei vedea în continuare cum poţi schimba acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

3 modalităţi prin care devii creativ când găteşti

  1. Primul pas pe care trebuie să-l faci este să-ţi organizezi bucătăria astfel încât să-ţi facă plăcere să petreci timp acolo şi să poţi experimenta diverse reţete. 

  2. Pentru a avea mai mult spaţiu, asigură-te că masa şi blatul sunt mereu curate şi libere, pentru ca tu să îţi poţi desfăşura liniştit activitatea.

  3. Scapă de aragazul cel vechi şi încearcă aceste plite electrice incorporabile, care ocupă mult mai puţin loc, sunt foarte uşor de curăţat şi te scutesc de eforturi adiţionale. Este foarte important ca încăperea să nu fie aglomerată şi să aibă un aer nou, plăcut.

  4. Asigură-te că ai instrumentele necesare în bucătărie, cum ar fi un set complet de cuţite, robot de bucătărie şi vase de gătit de mărimi diferite, dar scapă de orice nu foloseşti, deoarece ocupă spaţiu şi îţi îngreunează procesul de preparare a hranei.

  5. După ce ţi-ai organizat bucătăria, poţi trece la următoare etapă, aceea de a introduce alimente şi condimente noi în rutina ta culinară. Reţetele mamei sunt delicioase, dar toată lumea simte nevoia de a diversifica meniul din când în când. 

  6. Poţi, de exemplu, să renunţi la cantităţile mari de sare, deoarece sunt nocive, şi să apelezi la alte condimente, precum menta, coriandrul, turmericul, şofranul, oregano sau la seminţe (de in, mac, susan etc.) şi sosuri ( tahini, wassabi), iar lista poate continua. Nu trebuie decât să faci o scurtă căutare pe Internet şi vei îţi vei găsi inspiraţia în câteva minute.  

  7. Înlocuieşte uneori carnea, mai ales cea roşie, cu alte surse de proteine, la fel de gustoase, dar care vor da varietate felurilor tale de mâncare. Printre alternative se numără năutul, lintea sau tofu. Pregătite alături de condimentele şi legumele potrivite, acestea vor fi mai gustoase decât bănuieşti.

  8. Acordă mai multă atenţie laturii estetice a mâncărurilor pe care le pregăteşti. Gândeşte-te că unul dintre motivele pentru care îţi face plăcere să mergi la restaurant este acela că farfuriile ajung la tine aranjate în cele mai apetisante moduri. Aşa că de ce nu ai aplica şi tu aceeaşi abordare? Nu ezita să-ţi oferi acest mic răsfăţ, iar relaţia ta cu alimentaţia se va schimba pentru totdeauna. Până şi felurile cele mai simple pot căpăta strălucire, dacă le serveşti într-o manieră nouă. De exemplu, clasicul piure va deveni o experienţă nouă pentru cei de la masă, dacă adaugi puţin suc de sfeclă, care îi va oferi o culoare vie şi interesantă!

Prin urmare, cu schimbări simple poţi face diferenţa în regimul tău alimentar şi poţi prelua controlul asupra a ceea ce mănânci zi de zi. Oferind un suflu nou meniului tău, beneficiile nu vor întârzia să apară, atât pentru tine, cât şi pentru cei din jurul tău.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.