O casă, un copac, o bibliotecă, un copil. Valorile clasice spun că acestea sunt principalele realizări ale vieţii. Ne vom ocupa de prima. Implică o decizie a cărei urmări te vor afecta pe termen lung, în mod pozitiv, sau dimpotrivă, în funcţie de cât de bine ţi-ai făcut temele înainte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Pe lângă investiţia financiară, achiziţia unui apartament reprezintă un efort enorm, de la analiza pieţei, a zonei, până la la alergătura şi birocraţia aferentă oricărei investiţii. Dar efortul merită, dacă urmezi câţiva paşi. Compania Premium, care a dezvoltat ansamblurile rezidenţiale Premium Regie şi Premium North-Lane, îţi oferă câteva sfaturi:

1.   Zona. Nu întâmplător am ales întâi acest aspect, mai ales că, în Bucureşti, două ore petrCecute zilnic în trafic ar putea reprezenta un timp pe care ai prefera să-l valorizezi în cu totul alt mod. Astfel, ai putea alege un apartament ieftin şi spaţios, la ieşirea din oraş, însă drumul tău spre muncă ar putea fi un calvar. Dacă decizia privind zona în care te muţi o vei lua în funcţie de preţul apartamentului, vei realiza că, în timp, ce nu ai plătit pe apartament vei plăti pe benzină şi tratamente anticearcăn.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

2.   Preţul. La propriu! Vorbim chiar despre bani. Valoarea cerută de vânzător se regăseşte în preţul zonei, în calitatea materialelor? În plus, suma imobilizată ar putea să-ţi aducă profit într-un interval de timp? Dacă accesezi un credit pentru a te muta în casă nouă, poate cel mai important lucru este să previi evenimente nedorite, să te gândeşti la situaţii neprevăzute precum cea în care ţi-ai pierde locul de muncă şi nu ai mai avea posibilitatea de a-ţi achita împrumutul.

3.   În ce monedă te împrumuţi. În cazul în care ţi-au scăpat sfaturile venite din partea BNR de ani de zile şi tragediile legate de creditele în franci elveţieni, nici să nu te gândeşti să nu accesezi un credit în alta moneda decat cea în care primeşti cea mai mare parte a veniturilor, adica in lei. Altfel, ai putea ajunge să scoţi din buzunar o sumă dublă faţă de cea împrumutată, să plăteşti avocaţi care să-ţi susţină cauza în instanţă.

4.   Perspectiva pieţei. Cum vor evolua preţurile? Răspunsul la această întrebare îţi va detalia posibilitatea unui câştig pe care ai putea să-l obţii în cazul în care, în viitor, ai decide să vinzi. De asemenea, dacă zona are potenţial de dezvoltare pe termen lung, dacă îţi vei închiria apartamentul ai putea obţine câştiguri consistente.

5.   Durata împrumutului. Înainte de a te “arunca“ la perioada cea mai lungă de creditare – 30 de ani, calculează-ţi costul total al iniţiativei. Cinci ani în minus ar putea să-ţi reducă suma scoasă din buzunar cu 20%!

6.   Cheltuielile cu întreţinerea. Cât te va costa întreţinerea, utilităţile, curăţenia, paza? Calculează-ţi cheltuielile lunare înainte de a decide achiziţia unei locuinţe noi! Ai putea constata ulterior că nu îţi permiţi această mutare. Confortul personal este esenţial, aşa că nu e cazul să ajungisă faci economie la încălzire sau apă.

7.   Impozitul pe vânzare. Cât timp doreşti să păstrezi locuinţa achiziţionată? Dacă te gândeşti la o perioadă mai scurtă de trei ani, la revânzare vei fi obligat să plăteşti valoarea maximă percepută persoanelor fizice în cazul acestor tranzacţii, anume 3%. Asta înseamnă mii de euro!

8.   Certificatul si clasa energetică. Certificatul energetic este un act care atestă performanţa energetică şi detaliază caracteristicile construcţiei şi ale instalaţiilor aferente acesteia (încălzire, apă caldă, climatizare, ventilare mecanică şi iluminat artificial) rezultate din analiza energetică şi termică. Certificatul este valabil 10 ani de la data eliberării şi ai nevoie de el atunci când vinzi apartamentul. Un apartament de clasă inferioară (apropiată de G) îţi va aduce cheltuieli mai mari cu încălzirea.

9.   Dotări şi finisaje. Dacă în preţul apartamentului nu sunt incluse acestea, mai adaugă 10-15% din sumă pentru a afla valoarea finală a locuinţei! Apoi alege-le după preferinţe, majoritatea dezvoltatorilor oferă mai multe variante de dotări şi finisaje!

10.                Distanţa faţă de şcoli, magazine, spitale. Drumul parcurs până la şcoala de către cei mici este vital, chiar dacă îi duci cu maşina. La fel, un spital aflat în apropiere poate fi vital. În plus, de ce te-ai deplasa kilometri ca să-ţi faci cumpărăturile?

***

Premium te aşteaptă acasă! Conlux Development, deţinătorul brandului Premium, are o experienţă bogată în domeniul imobiliar. Conlux Development a construit ansamblul rezidenţial Green Arcades (complex de 10 vile în Herăstrău), blocurile de apartamente din apropierea Satului Francez (Cotruş 59, Virgil Madgearu 22, Danielopol 34), Premium North Lane (complex rezidenţial de 6 blocuri – 370 de apartamente - din zona pădurii Băneasa, Bd. Apicultorilor nr. 10, 12, 38A, 56, 70, Şos. Gh. I. Siseşti nr. 225 C) şi complexul Premium Regie, aflat în curs de finalizare.

Premium Regie este un complex rezidenţial aflat în constructie, prin care dezvoltatorii au adus un nou concept în imobiliarele din România: apartamentele care îşi păstrează calitatea şi valoarea în timp. Dezvoltatorul promite că ansamblul rezidenţial va rămâne în picioare la cutremure de peste 8 grade Richter, şi, în acelaşi timp, va fi de neclintit în faţa unor eventuale seisme în imobiliare, proprietarul având posibilitatea de a revinde proprietatea la aceeaşi valoare sau chiar la una mai mare. 

Într-o oază de linişte din nordul Bucureştiului, lângă pădurea Băneasa şi lacul Herăstrău, complexul Premium North Lane, oferă locuinţe de lux, mobilate, potrivite pentru mutare imediată sau investiţie sigură. Premium North Lane a fost construit pentru segmentul cel mai activ al populaţiei Capitalei, oferind acces facil către Aeroportul Henri Coandă şi către DN1. Astfel, locaţia este perfectă pentru oamenii de afaceri, aproape de zona de corporaţii din nordul Capitalei, de ieşirea din Bucureşti, oferindu-le totodată acces la avantajele oraşului, dar şi posibilitatea de a evada, oricând, din tumultul specific unei metropole. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.