Cu ocazia deschiderii Jocurilor Olimpice de la Paris. artistul Aurelian-Razvan Dinu expune, incepand cu saptamana aceasta, o lucrare inspirată de Constantin Brâncuşi la galeria Fabrique Contemporaine din capitala Franţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia, intitulată „LA VITESSE”, are loc în perioada 22 iulie - 22 august 2024, însă vernisajul va fi joi, 25 iulie 2024, între orele 19.00 şi 21.00 la adresa: 30 Rue Vergniaud, 75013 Paris.

 

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Opera de arta, intitulată, „My Soul is My Sun” a fost iniţial expusă la Institutul Cultural Român din Paris în luna iunie 2024, în cadrul expozitiei Brancusi Inspira.

 

„Sunt bucuros că una dintre picturile mele, „My Soul is My Sun”, a fost selectată sa  facă parte din această expoziţie internaţională de grup unde expun 25 de artişti, iar eu sunt singurul român care a fost ales sa expuna cu aceasta cunoscută galerie pariziană acum cu ocazia deschiderii jocurilor”, ne-a declarat artistul Dinu.

 

Aurelian-Razvan Dinu este un artist român care lucrează si locuieşte la Londra. În 2023 şi 2024, a urmat cursuri de pictură la Barbican Art Society din Londra. In 2018 Aurelian a fost singurul român acceptat la programul de master în Art, Law and Business, deţinut de celebra casa internaţională de licitaţii Christie’s. În plus, Aurelian a absolvit un master în Managementul Bunurilor de Lux (Luxury Goods Management) la prestigioasa Universitatea Catolică din Milano, Italia.

 

Prima expoziţie a lui Aurelian a avut loc în iunie 2024 la Galeria Macadam a Institutului Cultural Român din Paris. A fost invitat apoi să expună trei dintre picturile sale pentru Expoziţia Anuală a Barbican Art Society din Londra. A treia sa expoziţie este acum la Galeria Fabrique Contemporaine din Paris si poate fi vizitată până în 22 august 2024.

 

Aurelian este un pictor abstract căruia îi plac formele geometrice şi nedefinite. În picturile sale, el nu încearcă să reprezinte o realitate vizuală cu acurateţe, ci foloseşte forme, culori, texturi şi semne gestuale pentru a-şi atinge efectul. Formele geometrice din picturile lui Aurelian au fost simplificate sau schematizate şi nu au o sursă sau neapărat o realitate vizuală externă.

 

Picturile lui Aurelian sunt influenţate de artişti moderni şi contemporani precum Robert Motherwell, Georgia O'Keeffe, Richard Serra, Constantin Brâncuşi şi Geta Brătescu. Aceşti artişti au jucat un rol semnificativ în modelarea stilului şi abordării artistice a lui Aurelian, lucrările lor servind drept sursă de inspiraţie şi punct de referinţă pentru propriile sale creaţii.

 

Din 2013 până la finele lui 2017, Aurelian a fost manager de proiecte culturale şi ofiţer de presă, responsabil si cu social media, la Institutul Cultural Român din New York. Acolo a promovat cultura românească prin organizarea şi curatorierea de expoziţii, concerte, filme şi prezentări de carte publicului american. Printre cele mai importante evenimente pe care le-a promovat se numără expoziţia Constantin Brâncuşi de la Muzeul Guggenheim din New York, concertele de muzică clasică cu ocazia Zilei Naţionale a României de la Carnegie Hall, spectacolul de balet intitulat World Ballet Stars (cu Alina Cojocaru) de la Lincoln Center şi premiera newyorkeza a documentarului „Wild Carpathia: Seasons of Change” la Organizaţia Naţiunilor Unite din New York, unde, ca introducere, a fost proiectat un mesaj video al Regelui Charles (pe atunci Prinţul de Wales).

 

Aurelian este voluntar pentru organizaţia caritabilă The Wagner Society UK ca secretar pentru evenimente si membru în comitetul de organizare al societăţii. Pasiunea lui Aurelian pentru operă în general, şi pentru compozitorul Richard Wagner în special, a început cu mulţi ani în urmă, la Bucureşti, şi s-a dezvoltat cand a locuit la New York.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.