Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) se alătură, în perioada 25 – 31 octombrie 2021, pentru al cincilea an consecutiv, demersurilor iniţiate de IOSCO (International Organization of Securities Commissions) pentru a celebra în România „Săptămâna Mondială a Investitorului” (World Investor Week – WIW).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

            Acest concept a fost lansat de IOSCO pentru conştientizarea populaţiei cu privire la nevoia de educaţie financiară, în contextul unei pieţe financiare în schimbare şi a unui comportament din ce în ce mai mult bazat pe asumarea de riscuri.                  

            Contribuţia activă a ASF în cadrul WIW 2021 este reprezentată de organizarea de evenimente educaţionale, de elaborarea şi lansarea de noi materiale de informare destinate publicului larg pentru o mai bună conştientizare a importanţei dobândirii de noţiuni financiare specifice pieţei de capital.

            Din cauza situaţiei generate de pandemia COVID-19 şi a recomandărilor de distanţare socială, precum şi ca urmare a restricţiilor impuse de autorităţi, evenimentele vor fi susţinute online.

Săptămâna WIW este deschisă de ASF şi Bursa de Valori Bucureşti, cu participarea mai multor liceeni, care vor suna clopoţelul de deschidere a şedinţei de tranzacţionare şi care vor participa la un seminar online interactiv. În cadrul WIW sunt programate apoi o serie de acţiuni, ce vor fi organizate atât la nivelul învăţământului preuniversitar şi universitar, cât şi la nivelul publicului larg.

Evenimentele organizate de ASF sub egida WIW

  • „Clopoţelul sună la BVB!“ – eveniment care va reuni online la Bursa de Valori Bucureşti un grup de elevi la deschiderea şedinţei de tranzacţionare. Această acţiune are drept obiectiv conştientizarea aspectelor legate de piaţa bursieră în rândul tinerilor, a accesibilităţii acesteia ca mecanism de investire.
  • Programul „FinClub” – FinClub este un „club” de finanţe pentru elevii din învăţământul liceal care sunt pasionaţi de acest domeniu şi care şi-au manifestat dorinţa de a deţine cunoştinţe specifice pieţelor financiare la un nivel mai avansat faţă de cunoştinţele predate în învăţământul obligatoriu.
  • Seminariile „Laboratorul Academic” – programul susţinut online de ASF şi adresat universităţilor partenere, în cadrul căruia studenţii au şansa de a analiza studii de caz şi de a interacţiona direct cu profesioniştii din pieţele financiare nebancare.
  • Programul „Student Club” – acest program se află la a doua ediţie şi este adresat tuturor studenţilor pasionaţi de finanţe, indiferent de profilul facultăţii. Studenţii participă la workshop-uri practice susţinute de profesionişti în pieţele financiare, ceea ce va ajuta participanţii să îşi dezvolte abilităţile şi cunoştinţele financiare.
  • Academic FinHub – este un program dedicat centrelor universitare din România care îşi propune facilitarea dialogului între universităţi şi mediul de afaceri din domeniul financiar nebancar, în scopul creşterii nivelului de educaţie financiară şi de susţinere a învăţământului universitar. A doua ediţie a Academic FinHub se desfăşoară sub auspiciile WIW 2021.
  • Seminariile „Wellness Financiar” – program care constă în susţinerea de workshop-uri de educaţie financiară online, adresat societăţilor şi angajaţilor acestora, pentru a oferi un suport de informare în domeniul financiar.
  • Noul număr al revistei electronice a ASF, dedicată profesorilor din învăţământul preuniversitar, este lansată cu ocazia celebrării WIW 2021  oferim astfel un suport de informare cadrelor didactice, completat de unele elemente ce pot fi folosite în activitatea de predare.  
  • Sub egida WIW, ASF şi entităţi din piaţa de capital oferă gratuit studenţilor de la universităţi partenere posibilitatea de a accesa platforme demonstrative de tranzacţionare dedicate înţelegerii practice a modului de funcţionare a bursei, încurajând şi susţinând astfel procesul de învăţare.
  • Depozitarul Central se alătură ASF şi va oferi, timp de o săptămână, începând cu data de 25 octombrie 2021, posibilitatea înregistrării contului IBAN în mod gratuit pentru deţinătorii de instrumente financiare.

Acestor demersuri li se alătură şi Institutul de Studii Financiare, care va organiza în cadrul WIW 2021 o serie de seminarii în colaborare cu ASF, precum şi Conferinţa „Cercetarea ştiinţifică în domeniul financiar. Provocări şi soluţii“.

Mai multe detalii despre acţiunile întreprinse de ASF cu ocazia WIW le puteţi găsi pe site-ul ASF www.asfromania.ro/edu/.

*********

Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.