Dincolo de părerile şi recomandările experţilor, este important să conştientizăm că noi suntem singurii responsabili pentru bunăstarea noastră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Fumatul este un obicei care ne ameninţă sănătatea, iar cel mai dăunător aspect legat de fumat este arderea tutunului, nu tutunul în sine sau nicotina.

Atunci când tutunul arde, se produce monoxid de carbon, un gaz toxic, inodor şi incolor, extrem de dăunător. În cantităţi mari poate fi chiar letal, ceea ce explică de ce astăzi majoritatea caselor sunt echipate cu detectoare de monoxid de carbon.

Când monoxidul de carbon din fumul de ţigară este inhalat, el ajunge în sânge prin plămâni şi reduce capacitatea acestuia de a transporta oxigen în tot organismul, ceea ce afectează creierul, inima şi muşchii. Acest lucru poate forţa inima să lucreze din greu pentru a pompa suficient oxigen în toate părţile corpului, ceea ce poate contribui la dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Alternativele fără fum care nu ard tutunul pot reduce semnificativ cantitatea de monoxid de carbon şi alte substanţe nocive în comparaţie cu ţigările. Astfel, trecerea completă la alternative fără fum poate reduce expunerea organismului la monoxid de carbon, în comparaţie cu continuarea fumatului.

 

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.