Renunţarea este standardul de aur pentru reducerea riscurilor legate de tutun. Înainte de orice, este important să spunem că noi le recomandăm celor care nu fumează să nu se apuce niciodată. Pe cei care fumează îi îndemnăm să renunţe, dar trebuie să fim realişti si să recunoaştem că există şi adulţi care continuă să fumeze. Acestora din urmă le oferim posibilitatea de a alege, în deplină cunoştinţă de cauză, alternative cu potenţial de risc redus pentru sănătatea lor, precum produsele fără fum.
Când cineva renunţă la fumat, riscul de a dezvolta probleme de sănătate şi boli legate de fumat nu va dispărea peste noapte, dar va scădea cu timpul. Cu cât au fumat mai mult şi cu cât mai multe ţigări au fumat în acea perioadă, cu atât riscurile sunt mai mari. De aceea este atât de important pentru fumători să se lase de fumat cât mai curând posibil. După primele câteva zile de la renunţarea la ţigări, expunerea la substanţe toxice este mult redusă, iar în decurs de trei până la şase luni se poate observa o scădere a tusei şi a dispneei (respiraţie anevoioasă, incomodă).
Beneficii imediate – nu există fum, nu există scrum, hainele nu mai au acel miros pătrunzător de ţigară. În primele câteva zile (1-5) se observă o scădere a cantităţii de monoxid de carbon din sânge. Când monoxidul de carbon din fumul de ţigară este inhalat, el ajunge în sânge prin plămâni şi reduce capacitatea acestuia de a transporta oxigen în tot organismul, ceea ce afectează creierul, inima şi muşchii. Acest lucru poate forţa inima să lucreze din greu pentru a pompa suficient oxigen în toate părţile corpului, ceea ce poate contribui la dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Alternativele fără fum care nu ard tutunul reduc semnificativ cantitatea de monoxid de carbon şi alte substanţe nocive în comparaţie cu ţigările.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Pe termen lung, după folosirea exclusivă a produselor fără fum, pentru minimum 3 luni, observăm îmbunătăţiri semnificative. Studiile clinice au arătat că, după 3 luni de la trecerea completă la IQOS, este posibil să tuşeşti mai puţin decât dacă ai fuma în continuare. După 6 luni de utilizare exclusivă respiri mai bine decât dacă ai fuma în continuare, iar trecerea completă la IQOS este mai bună pentru plămânii tăi faţă de continuarea fumatului.
(Articol susţinut de Philip Morris International)
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.