Rinel Roşu, maior în rezervă, fost ofiţer de operaţii în timpul luptei de la Nassiriya, din Irak, a declarat la lansarea programului prezidenţial al liderului PNL Nicolae Ciucă, despre misiunea din Irak, din 2004, că atunci când asupra coloanei a început să se execute foc, Ciucă a luat decizia să comande personal ieşirea din ambuscadă şi a continuat misiunea şi nu s-a întors în bază până nu s-a asigurat că ultimul om, ultimul transportor, este prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

El a spus că este unul din sutele de militari care, sub comanda lui Nicolae Ciucă, a participat în misiunea din Irak, în 2004. ”Legat de această misiune, am văzut în spaţiul public că există diferite păreri, impresii, judecăţi, însă puţini realizează ce înseamnă un teatru militar, când îţi pui în pericol viaţa”, a arătat maiorul.

Despre Nicolae Ciucă, el a povestit că ”în acea noapte, în teren, sub focul gloanţelor, a demonstrat ceea ce poate şi cum reacţionează în situaţii limite.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Atunci, dânsul nu a ales să rămână în bază, la adăpost, ci a plecat în teren, cu oamenii. Şi nu i-a trimis singuri, a fost printre dânşii. Iar atunci când asupra coloanei a început să se execute foc, a luat decizia să comande personal ieşirea din ambuscadă şi a continuat misiunea. Nu s-a întors în bază până nu s-a asigurat că ultimul om, ultimul transportor, este prezent”, a completat el.

”L-am simţit ca un camarad, ca un frate mai mare. Îi plăcea să stea de vorbă cu noi, ne cunoştea pe toţi după numele mic”, a povestit maiorul.

”Domnule general, pentru tot ceea ce aţi făcut în acea misiune, pentru deciziile luate în acea noapte, noi, Scorpionii români, vă suntem recunoscători pentru totdeauna. Şi acest lucru nu vi-l poate lua nimeni” i-a transmis maiorul, arătând că este gata oricând să se pună sub comanda acestuia, pentru că e încredinţat că îi va duce la victorie.

”Aveţi alt destin, vă aşteaptă o altă luptă, aici, pe pâmânt românesc”, a mai spus Rinel Roşu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.