Un antreprenor japonez a lansat o aplicaţie care foloseşte inteligenţa artificială pentru a oferi sugestii automatizate compozitorilor de muzică.
Recent lansată în App Store, aplicaţia Amadeus Code promite compozitorilor ajutor în transformarea inspiraţiei de moment în capodopere muzicale cu puţin ajutor din partea inteligenţei artificiale.
Pentru a funcţiona, aplicaţia are nevoie de acces la librăria muzicală a utilizatorului pe care o procesează în scopul identificării şi izolării anumitor modele muzicale.
Când compozitorul care a început să creeze o partitură, foloseşte aplicaţia, aceasta îi sugerează anumite modele muzicale pe care le consideră potrivite partiturii respective – modele muzicale descoperite anterior, ca urmare a procesării melodiilor din librăria locală.
Compozitorul va alege anumite modele pentru a vedea cum se potrivesc în cadrul partiturii sale şi le va respinge pe cele pe care le consideră nepotrivite. Evident că AI-ul va învăţa şi se va perfecţiona din toate aceste acţiuni ale utilizatorilor.
Aplicaţia oferă şi posibilitatea integrării cu Spotify, ca alternativă la librăria locală. Astfel, aceasta poate descoperi modele melodice în cadrul listelor de melodii şi al mix-urilor personalizate ale utilizatorului.
Co-fondatorul Taishi Fukuyama spune că aplicaţia poate contribui şi la crearea unor melodii întregi pe baza modelelor sugerate, însă rezultatul depinde de compozitori şi de nivelul de creaţie al acestora.
Practic, Amadeus Code aduce inteligenţa artificială într-o zonă tradiţională pentru compozitori, anume inspirarea din creaţiile anterioare.
Aplicaţia poate fi descărcată şi testată gratuit, însă pentru întreaga funcţionalitate este necesar un abonament anual care costă 120 de dolari.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.