UEFA a amendat, miercuri, federaţiile de fotbal albaneză şi sârbă cu câte 10.000 de euro (10.700 de dolari) pentru că suporterii au afişat bannere cu hărţi naţionaliste la meciurile de la Campionatul European, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste federaţii au fost acuzate de "transmitere de mesaje provocatoare, nepotrivite pentru un eveniment sportiv", deoarece sunt responsabile de comportamentul fanilor lor pe stadioane.

Fanii Albaniei au afişat un banner cu o hartă a ţării lor care îşi extinde graniţele pe teritoriul ţărilor vecine. Acesta a fost afişat în timpul meciului pierdut cu 1-2 împotriva Italiei, sâmbătă, la Dortmund.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Bannerul fanilor Serbiei includea teritoriul independent al Kosovo şi un slogan "No Surrender" (Fără capitulare), la înfrângerea cu 1-0 împotriva Angliei, la Gelsenkirchen.

UEFA a deschis, de asemenea, o investigaţie separată privind o presupusă discriminare din partea fanilor sârbi. Federaţia de fotbal din Kosovo a depus o plângere oficială la UEFA.

Federaţia albaneză a fost amendată cu încă 27.375 de euro (29.400 de dolari) pentru că fanii au aprins rachete de semnalizare şi artificii, au aruncat cu pahare de bere şi un fan care a intrat pe teren.

UEFA a anunţat sancţiunile comisiei sale disciplinare la câteva ore după ce Albania a remizat 2-2 cu Croaţia, în a doua etapă din Grupa B.

Federaţia sârbă trebuie să plătească 4.500 de euro (4.800 de dolari) în plus pentru că fanii au aruncat pahare de bere.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.