Superstarul gimnasticii Simone Biles a câştigat, duminică, al nouălea titlu la individual compus, la Campionatele SUA de la Fort Worth (Texas), şi continuă să se pregătească pentru Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie - 11 august), pentru care încă nu a obţinut calificarea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Obiectivul de astăzi a fost pur şi simplu să mă simt confortabil şi încrezătoare, pentru ca apoi să pot merge la selecţii şi să fac următorul pas spre Paris", a declarat Biles pentru NBC după competiţie.

Pentru a se califica la Jocurile Olimpice, cvadrupla campioană olimpică va trebui să treacă de probele din perioada 27-30 iunie, la Minneapolis. Duminică, a doua zi de concurs după cea de vineri, ea a obţinut 59,300 puncte pentru un total de 119,750 puncte, cu mult înaintea celei de-a doua clasate, Skye Blakely (113,850). "Nu aş putea fi mai mândră de modul în care concurez în această perioadă a anului, de faptul că îmi construiesc încrederea încetul cu încetul şi de faptul că ies în faţa publicului pentru a face ceea ce fac la antrenamente", a adăugat ea.

Biles a revenit în competiţie în august 2023, după o pauză de doi ani, în urma prăbuşirii sale la Jocurile de la Tokyo, unde s-a retras din mai multe probe în 2021, suferind de "twisties" (pierderea orientării în spaţiu).

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Campioana olimpică en-titre, compatrioata sa Suni Lee, a ocupat un încurajator loc 4, în timp ce îşi continuă revenirea după ce a suferit o boală gravă de rinichi care aproape i-a pus capăt carierei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.