Practicarea artelor marţiale mixte (MMA) în Afganistan nu mai este posibilă. Miercuri, autorităţile sportive ale guvernului taliban au anunţat vestea într-un comunicat transmis AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Autorităţile au stabilit că acest sport este problematic din punctul de vedere al legii Sharia şi că, în multe privinţe, ”contrazice învăţăturile islamului”. ”Acesta este motivul pentru care a fost luată decizia de a interzice artele marţiale mixte în Afganistan”, au precizat autorităţile.

Presa locală relatează că o anchetă privind conformitatea MMA cu legea islamică a fost efectuată la cererea Ministerului pentru Propagarea Virtuţii şi Prevenirea Viciilor (PVPV), iar verdictul este clar. Considerat un sport prea violent, artele marţiale mixte sunt interzise.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

MMA este un sport de luptă extrem care combină tehnici şi reguli din mai multe discipline, de la wrestling la judo şi box thailandez.

Foarte popular în Afganistan, acest sport, care îşi are originea în Brazilia, permite lovituri de picior, pumni, genunchi şi coate. Sportul nu este o disciplină olimpică, în parte din motive de siguranţă.

Patru dintre cei unsprezece sportivi afgani care au luat parte la Jocurile de la Paris, fie în cadrul echipei naţionale, fie în cadrul echipei olimpice de refugiaţi, au fost sportivi de arte marţiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.