Oficialii oraşului Bruxelles consideră că este "imposibil" să găzduiască meciul de fotbal dintre Belgia şi Israel, programat pe 6 septembrie în Liga Naţiunilor, o întâlnire cu grad ridicat de risc, din cauza tensiunilor legate de războiul din Gaza, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al primăriei din Bruxelles, "organizarea unui astfel de meci (Belgia-Israel, în Liga Naţiunilor, pe 6 septembrie) în capitala noastră, în această perioadă deosebit de tulbure, va provoca, fără îndoială, manifestaţii şi contramanifestaţii de amploare, compromiţând astfel siguranţa spectatorilor, a jucătorilor, a locuitorilor din Bruxelles şi, de asemenea, a forţelor noastre de poliţie".

La rândul său, Federaţia belgiană de fotbal a declarat că "deplânge" această decizie, adăugând că ar fi fost de acord să se joace meciul "fără public". "Căutăm o soluţie pentru a putea juca meciul de acasă împotriva Israelului", a precizat federaţia într-un comunicat.

"Aceasta este o chestiune care ţine de Belgia, nu de noi", a declarat Shlomi Barzel, purtătorul de cuvânt al Federaţiei israeliene de fotbal.

"Situaţia umanitară şi de securitate din Gaza şi numeroasele sale repercusiuni au obligat municipalitatea din Bruxelles să informeze URBSFA (federaţia belgiană de fotbal) că nu este posibil să organizeze acest meci pe Stade Roi Baudouin" din Laeken, la periferia Bruxelles-ului, a explicat municipalitatea.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.