Novak Djokovici, câştigătorul turneului de tenis de la Jocurile Olimpice de la Paris, s-a întors luni seară la Belgrad. Alături de ceilalţi medaliaţi ai ţării sale, jucătorul în vârstă de 37 de ani a avut parte de o primire triumfală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sportivii sârbi au fost primiţi de preşedintele Aleksandar Vucic, iar apoi, de la balconul Palatului prezidenţial, s-au adresat fanilor.

"Nole" a prezentat medalia de aur fanilor săi, peste 70 000 de fani fiind prezenţi în capitala Serbiei pentru a-i întâmpina pe sportivi.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

 

"Aurul mult aşteptat. Am ajuns la aceste Jocuri Olimpice fără un trofeu, eram accidentat. Multă lume a pus la îndoială calitatea tenisului meu. Puţini oameni mă vedeau favorit, dar eu credeam în secret în asta", a spus jucătorul de 37 de ani.

Un muzeu în onoarea lui Djokovici urmează să fie deschis în Belrgad în viitorul apropiat, după cum a anunţat preşedintele sârb după titlul olimpic. "Ştiam că ar putea fi ultima mea şansă de a câştiga aurul", a adăugat jucătorul cu 24 de titluri de Grand Slam. "A fost unul dintre cele mai bune turnee ale mele, nu am pierdut niciun set. Am simţit sprijinul publicului. A fost acum sau niciodată. Fără nicio falsă modestie, aceasta este cea mai mare realizare sportivă a mea şi port cu mândrie această medalie de aur pentru Serbia", a adăugat Djokovici.

Serbia a obţinut cinci medalii la Paris 3 medalii de aur (10m pistol echipe mixte, polo pe apă masculin şi Novak Djokovici la tenis), una de argint (Aleksandra Perisic) şi una de bronz (baschet masculin).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.