Antrenorul FCSB Nicolae Dică a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că obiectivul principal al echipei sale este calificarea în grupele Ligii Europa şi că în meciul cu Rudar Velenje, din turul doi preliminar al competiţiei continentale, trebuie să facă uitată înfrângerea cu Astra Giurigiu, din prima etapă a Ligii I.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„E o partidă foarte importantă pentru noi, avem obiectiv calificarea în frupele Ligii Europa. Rudar e o echipă bună , căreia îi place să aibă posesie, căreia îi place şi jocul pe contraatac, cu jucători de viteză de la mijloc în sus. Sunt preocupaţi mereu să aibă posesia. Chiar dacă în ultima partidă au pierdut, cred că ne aşteaptă o partidă foarte grea, pe teren propriu sunt o echipă agresivă, care schimbă foarte des sistemul de joc în timpul unei partide. Au avut jocuri în care au schimbat şi trei sisteme, trebuie să fim foarte concentraţoi pentru acest joc. Ne pot pune probleme pe contratac şi trebuie să fim atenţi la acest lucru. Trebuie să uităm meciul cu Astra, trebuie să dăm totul pentru a câştiga, e un meci important. Sper că a fost un accident cu Astra”, a spus Dică.

Tehnicianul speră ca jucătorii săi să nu-i mai dea ocazia finanţatorului Gigi Becali să-i critice, precizând totodată că va efectua unele schimbări în sistemul de joc: „Cred că jucătorii trebuie să se gândească că au valoare când intră pe teren şi demonstreze celor care îi critică că au greşit. Mă aşteptam la critici, important este ca noi să învţăm din aceste greşeli şi să nu mai dăm ocazia să apară critici, şi să nu mai dăm ocazia să apară. Am văzut că e o întreagă tevatură cu sitemul de joc, vor fi schimbări faţă de meciul cu Astra. Cgiar dacă jucăm 4-3-3, din acest sistem putem deveni 4-2-3-1 pe faza ofensivă. În dinamica jocului poţi schimba sistemul. Ar trebui să stăm mai multe ore să analizăm sistemul de joc, important este ca noi în momentele de joc să reuşim să ne creăm mai multe posibilităţi de pasare”.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Întrebat dacă ar fi o dramă ratarea calificării în grupele Ligii Europa, Dică a spus că ar fi o dezamăgire, pentru că banii primiţi de la UEFA ar asigura o parte din bugetul echipei în acest sezon.

„Dramă e atunci când se întâmplă un deces, dar ar fi o dezamăgire să nu intrăm în grupe, ar trebui să avem o altă atitudine începând cu meciul de mâine. Trebuie să luăm fiecare meci în parte, pobiectivul principal este calificarea în grupele Ligii Europa, pentru că de acolo vin banii, apoi avem timp să ne gândim şi la meciul cu Dinamo”, a mai spus Nicolae Dică.

FCSB va întâlni formaţia Rudar Velenje, joi, de la ora 18.30, în deplasare, în turul doi preliminar al Ligii Europa, şi în 2 august, de la ora 21.30, la Bucureşti, în partida retur.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.