Australianul Nick Kyrgios a criticat decizia Agenţiei Internaţionale pentru Integritate în Tenis (ITIA) de a-l exonera pe numărul 1 mondial, Jannik Sinner, testat pozitiv de două ori în luna martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Ridicol - fie că a fost accidental sau planificat. Ai fost testat de două ori cu o substanţă interzisă (steroizi) ... ar trebui să fii suspendat pentru 2 ani. Performanţa ta a fost îmbunătăţită. Crema de masaj.... Mda, mişto”, a scris Kyrgios pe X.

 

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Izbucnirea incendiară a stârnit un răspuns din partea unui utilizator X, @Riccardo__07 răspunzând: „Performanţele sale NU au fost îmbunătăţite, cantitatea de substanţă este minimă, nu ar îmbunătăţi nici măcar peformanţa unui animăluţ  Putem vorbi dacă decizia este corectă sau nu uitându-ne la sentinţele anterioare, dar din punct de vedere ştiinţific nu putem avea nicio îndoială cu privire la modificarea performanţelor.”

La care Kyrgios a ripostat: „Atunci de ce au luat bani de premii şi puncte de la Indian Wells? Deci el a făcut ceva greşit sau nu? Pentru că ei au spus că a picat două teste”.

O comisie independentă a constatat că dimensiunea subtanţei interzise - un steroid anabolic numit Clostebol - era mai mică de o miliardime de gram.

Şi pentru că a fost atât de mică, substanţa nu a fost considerată a fi ajutat performanţa sa atunci când a fost găsită într-o probă de urină la Indian Wells Open la începutul acestui an.

Cu toate acestea, după cum a subliniat Kyrgios, italianul a pierdut punctele din clasament şi premiul în bani în urma calificării sale în semifinale la Indian Wells.

Numărul 1 mondial, Jannik Sinner, a fost depistat pozitiv de două ori la o substanţă interzisă în martie, în timpul turneului de la Indian Wells, dar a fost exonerat, marţi, de un tribunal independent (ITIA). Nevinovăţia italianului a fost dovedită, deoarece substanţa a intrat în corpul său în urma contaminării de către un membru al echipei medicale.

ITIA a declarat că Sinner nu a avut nicio vină sau neglijenţă pentru două încălcări ale regulilor antidoping în cadrul Programului Anti-Doping în tenis (TADP), după ce a fost depistat pozitiv de două ori pentru clostebol în luna martie.

La Indian Wells, Sinner a ajuns în semifinale, câştigând 400 de puncte şi aproximativ 300.000 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.